Fredag 7 Okt
Stockholm

Varuhus sålde våldtäktströja

Tröjan.
1 av 2
Tröjan. Foto: Facebook
Varuhuset ber om ursäkt på sin Facebooksida.
2 av 2
Varuhuset ber om ursäkt på sin Facebooksida. Foto: Facebook

En tröja med en text som säger att våldtäkt är en "snuggle with a struggle" slutar säljas efter mycket kritik.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Urban Outfitters slutade sälja blodfläckig tröja

Nyligen fick Urban Outfitters dra tillbaka en tröja från försäljning efter enorm kritik. Orsaken var att den var blodfläckig och tryckt med "Kent State University" - där fyra studenter sköts till döds, skriver aftonbladet

Filippinerna. Varuhuskedjan SM i Filippinerna hade minst sagt en provocerande tröja i klädhyllorna. Den bruna tröjan som gick att köpa har trycket "It's not a rape It´s a snuggle with a struggle". Vilket betyder "Det är inte en våldtäkt, det är en gosig kamp". På tröjan kan man även se två händer som formar ett hjärta. Efter att flera rasat mot varuhuskedjan tog de bort tröjan från sitt klädutbud, skriver NY Daily News. 

Flera har reagerat på tröjan

Det var en kund som hade sett tröjan när hon var i varuhuset. Hon tog en bild på tröjan och la upp den på sin Facebook med texten "Hur kommer det sig att man inte kan visa filmen Sweeney Todd på era biografer, men tillåta att en sådan här smaklös tröja säljs?". Cirka 4 000 personer har delat vidare bilden.


Varuhuset ber om ursäkt

SM har nu gått ut med en offentlig ursäkt efter all kritik de har fått på sociala medier. På Facebooksidan kan man läsa deras ursäkt. Bland annat står det att "de inte stödjer sådana ansvarslösa och illvilliga handlingar som förlöjligar viktiga och känsliga frågor". Dessutom ska de se över hur det kommer sig att tröjan ens kommit med när de fått sin klädleverans, skriver NY Daily News.   

Trots ursäkten  är det fortfarande många som är upprörda över varuhusets tanklöshet.  

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.