Varuhus sålde våldtäktströja

En tröja med en text som säger att våldtäkt är en "snuggle with a struggle" slutar säljas efter mycket kritik.


Urban Outfitters slutade sälja blodfläckig tröja

Nyligen fick Urban Outfitters dra tillbaka en tröja från försäljning efter enorm kritik. Orsaken var att den var blodfläckig och tryckt med "Kent State University" - där fyra studenter sköts till döds, skriver aftonbladet

Filippinerna. Varuhuskedjan SM i Filippinerna hade minst sagt en provocerande tröja i klädhyllorna. Den bruna tröjan som gick att köpa har trycket "It's not a rape It´s a snuggle with a struggle". Vilket betyder "Det är inte en våldtäkt, det är en gosig kamp". På tröjan kan man även se två händer som formar ett hjärta. Efter att flera rasat mot varuhuskedjan tog de bort tröjan från sitt klädutbud, skriver NY Daily News. 

Flera har reagerat på tröjan

Det var en kund som hade sett tröjan när hon var i varuhuset. Hon tog en bild på tröjan och la upp den på sin Facebook med texten "Hur kommer det sig att man inte kan visa filmen Sweeney Todd på era biografer, men tillåta att en sådan här smaklös tröja säljs?". Cirka 4 000 personer har delat vidare bilden.


Varuhuset ber om ursäkt

SM har nu gått ut med en offentlig ursäkt efter all kritik de har fått på sociala medier. På Facebooksidan kan man läsa deras ursäkt. Bland annat står det att "de inte stödjer sådana ansvarslösa och illvilliga handlingar som förlöjligar viktiga och känsliga frågor". Dessutom ska de se över hur det kommer sig att tröjan ens kommit med när de fått sin klädleverans, skriver NY Daily News.   

Trots ursäkten  är det fortfarande många som är upprörda över varuhusets tanklöshet.  

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.