Onsdag 26 Jan
Stockholm

Den 80-årige seriemördaren gifter sig – med 26-åring

seriemördare
Charles Manson nu och då. Foto: TT

Det blir bröllopsyra i fängelset när en av världens mest kända seriemördare, Charles Manson, gifter sig.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KALIFORNIEN. Seriemördaren Charles Manson, som suttit i fängelse sedan 1969, har fått tillstånd att gifta sig med 26-åriga Afton Elaine Burton.

Manson styrde över den så kallade "Mansonfamiljen", ett kollektiv bosatt i Topanga Canyon i Los Angeles-området, och beordrade dem att utföra ett antal mord under 1969. Han dömdes ursprungligen till döden i gaskammare, men fick senare sitt straff omvandlat till livstids fängelse. 

Har haft kontakt sedan hon var 17

Burton, från en djupt troende baptistfamilj, tog kontakt med Manson när hon var 17 år gammal, och flyttade efter ett tag till Kalifornien för att kunna vara nära honom. Hon har besökt honom reguljärt i fängelset sedan 2007.

Föräldrarna kommer inte på bröllopet

Manson har fått tillstånd att gifta sig, och kan även bjuda in tio gäster till ceremonin som kommer hållas i fängelset. Burtons far säger till TIME att de inte kommer besöka bröllopet, och Manson är inte välkommen att besöka föräldrahemmet. Annars vidhåller han att han har en relativt god relation med sin dotter.

Burton är övertygad om att Manson är helt oskyldig, och kommer att fortsätta sin kamp för att få honom fri, säger hon till TIME.

Om allt går som det ska och enligt reglerna så kommer Manson och Burton snart att vara gifta.

Ska seriemördare få gifta sig?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela