seriemördare
Charles Manson nu och då - Foto: TT

Den 80-årige seriemördaren gifter sig – med 26-åring

Det blir bröllopsyra i fängelset när en av världens mest kända seriemördare, Charles Manson, gifter sig.


KALIFORNIEN. Seriemördaren Charles Manson, som suttit i fängelse sedan 1969, har fått tillstånd att gifta sig med 26-åriga Afton Elaine Burton.

Manson styrde över den så kallade "Mansonfamiljen", ett kollektiv bosatt i Topanga Canyon i Los Angeles-området, och beordrade dem att utföra ett antal mord under 1969. Han dömdes ursprungligen till döden i gaskammare, men fick senare sitt straff omvandlat till livstids fängelse. 

Har haft kontakt sedan hon var 17

Burton, från en djupt troende baptistfamilj, tog kontakt med Manson när hon var 17 år gammal, och flyttade efter ett tag till Kalifornien för att kunna vara nära honom. Hon har besökt honom reguljärt i fängelset sedan 2007.

Föräldrarna kommer inte på bröllopet

Manson har fått tillstånd att gifta sig, och kan även bjuda in tio gäster till ceremonin som kommer hållas i fängelset. Burtons far säger till TIME att de inte kommer besöka bröllopet, och Manson är inte välkommen att besöka föräldrahemmet. Annars vidhåller han att han har en relativt god relation med sin dotter.

Burton är övertygad om att Manson är helt oskyldig, och kommer att fortsätta sin kamp för att få honom fri, säger hon till TIME.

Om allt går som det ska och enligt reglerna så kommer Manson och Burton snart att vara gifta.

/
Ska seriemördare få gifta sig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Pensionär? Så kan du spara 36 000 kronor på att undvika dolda avgiften

Kan bli sänkt ISK-skatt 2025

Finansdepartementet arbetar med ett förslag på sänkt skatt på sparande på så kallade ISK-konton. Förslaget kan komma med i nästa höstbudget.

54-åring dödade och styckade sin vän – förvarade likdelarna i frysen

Det sista livstecknet från offret kom i oktober förra året. Två månader senare hittades kvarlevorna i en frys.

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Hallsberg

1 timme sedan
"En personbil har körts av vägen och in i en stolpe vid korsningen Kullängsvägen/Tisarvägen i Hallsberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Göteborg: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Stöld av laser", skriver polisen på sin hemsida.