- Foto: CEN

Man försökte råna pensionär – tejpades fast mitt på gatan

Mannen gav sig på en pensionär mitt på öppen gata och hotade hen med kniv. Det fick han snabbt ångra.


SANTIAGO. Den 32-årige mannen försökte enligt uppgift knivråna en pensionär mitt på gatan i Chiles huvudstad Santiago. Han hade troligtvis inte väntat sig vilken vändning – och offentlig uthängning – det hela skulle resultera i.

Fasttejpad med plastfolie

Privatpersoner som på fredagsmorgonen bevittnade rånförsöket vände sig snabbt mot honom, klädde av honom kläderna och tejpade sedan fast honom med plastfolie vid en lyktstolpe mitt på gatan, skriver brittiska Metro.

I 27-gradig värme, med kalsongerna runt anklarna och rumpan bar stod han sedan där och svettades, samtidigt som människor samlades runt honom och tog kort. 

Efter 20 minuter ska polis ha anlänt till platsen varpå han snabbt befriades från sin skampåle.

Väckte heta diskussioner

Det hela rörde upp starka reaktioner på nätet. Behandlingen av honom beskrivs med ord som "medborgargarde"

En person kommenterar det hela med orden: "De kunde bara ha arresterat honom, inte slå honom. Denna typ av saker gör att vi lägger oss på samma nivå som de kriminella".

En annan var dock av en helt annan åsikt: "Jag skulle vilja göra samma sak till tjuven som hotade mig med ett vapen i morse".

Släpptes kort därefter

Efter att mannen släppts loss från lyktstolpen fördes han till en närliggande polisstation. Polisen ska enligt Metro ha tvingats släppa honom kort därefter då pensionären han gett sig på inte velat anmäla honom eller gå vidare med det hela.

Den lynchade mannen ville inte heller lämna in ett klagomål.

/
/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.