Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ung transexuell skrev hjärtskärande inlägg – tog sedan livet av sig

Leelah Alcorn.
1 av 2

Leelah Alcorn.

Tumlr lazerprincess

2 av 2

Tumlr lazerprincess

Nyheter | 02/01/2015 16:41

Efter flera års kamp för att bli accepterad orkade Leelah Alcorn inte längre med föräldrarnas oförståelse.

OHIOLeelah Alcorn, 17, kom ut som transexuell till sina föräldrar för tre år sedan. 

Det var början på en kamp för rätten att definiera sig själv och uttrycka sig i ett hem med starka kristna värderingar.

I söndags tog den tragiskt nog slut, då Leelah gick ut på motorvägen i närheten av staden Cincinnati, Ohio, och blev påkörd av en mötande lastbil, skriver The Daily Dot.

Skrev hejdå-inlägg

Före hennes död skrev 17-åringen ett hjärtskärande inlägg på sin Tumblr

Där förklarar hon hur hon alltid känt sig fel och att hon grät av lycka när hon 14 år gammal, efter tio år av förvirring, fick reda på innebörden av ordet "transgender".

Men efter att ha berättat om insikten för sina föräldrar fick hon i stället för förståelse höra hur det hela bara var en fas som skulle gå över. Mamman ska även ha tagit med henne till en kristen terapeut. Föräldrarna ville inte heller hjälpa henne att genomgå en könskorrigering.

"Inte värt att leva"

I det djupt tragiska avskedsbrevet, som publicerades på Tumblr kort före hennes död, förklarar Leelah hur hon känner sig som en tjej fångad i en pojkes kropp, och att hon känt så ända sedan hon var fyra år. Hon skriver att "Det liv jag skulle ha levt är inte värt att leva i ... för att jag är transgender".

I ett allra sista inlägg under rubriken "Förlåt" bad hon om förlåtelse till en rad vänner. Till hennes föräldrar hade hon en sista sak att säga:

"Fuck you. Ni kan inte kontrollera andra människor på det där sättet. Det är sjukt".

Till "vår älskade son"

Trots Leelahs förklaring till beslutet att avsluta sitt liv hade hennes föräldrar förberett en dödsruna där de beskrev henne som deras "älskade son".

Hennes skola lade även upp en bild på deras hemsida som visar henne som en pojke och anger dopnamnet "Joshua". Bilden har sedan dess tagits bort, men flertalet skärmdumpar cirkulerar fortfarande på internet, skriver The Daily Dot.