Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare ska spionera på barn som "riskerar att bli terrorister"

Lärare i Storbritannien ska rapportera till regeringen om de misstänker att ett barn är i riskzonen för att bli terrorist.
1 av 1

Lärare i Storbritannien ska rapportera till regeringen om de misstänker att ett barn är i riskzonen för att bli terrorist.

NTB scanpix

Nyheter | 05/01/2015 11:37

Brittiska regeringen vill att lärare ska rapportera om barn som de tror riskerar bli terrorister i framtiden.

STORBRITANNIEN. Enligt ett nytt lagförslag ska brittiska förskolelärare rapportera till brittiska regeringen om barn som anses vara i riskzonen för att bli terrorister, skriver The Telegraph. 

Lärare har enligt förslaget en plikt att se över barnen och förhindra att de dras in i terrorism.

Ska stärka anti-terrorismplaner 

Förslaget är en del av inrikesdepartementets åtgärder till att försöka stärka landets anti-terrorismplaner. 

Enligt en talesperson för inrikesdepartementet kan ett tecken på att ett barn är i riskzonen vara att barnet blivit undervisat på en religiös skola och lärt sig att alla icke-muslimer är dåliga människor.

– Vi förväntar oss att personalen kommer att ha den utbildning de behöver för att identifiera barn i riskzonen för radikalisering, och att de vet var man hänvisar och leder dem för ytterligare hjälp om det behövs, säger talespersonen.

Idén har fått kritik

Kritiker tycker att idén är för svår och hård och kan leda till att förskolelärarna förvandlas till spioner åt regeringen i stället för lärare, skriver The Telegraph.