Homopar tog pusselfie på flyg – mitt framför homofob toppolitiker

Två kvinnor kysstes på ett plan – mitt framför en av Rysslands mest kända anti-HBTQ-politiker.


Det var i helgen när två homosexuella ryska kvinnor flög från Moskva till S:t Petersburg då de insåg att de satt bara några rader ifrån Vitaly Milonov, en rysk politiker som gjort sig känd för att sprida homofobisk propaganda och stödja anti-HBTQ-lagar, skriver Buzzfeed. 

Så de bestämde sig för att det var ett ypperligt tillfälle för att ta en selife och visa sin kärlek.


Bildkälla 

Det tog inte lång tid innan bilden spreds i sociala medier och paret hyllades, medan Milonov blev mindre glad.

Milonov bekräftade händelsen och har hotat ryskorna med våldsam bestraffning av kosacker, en ultraortodox grupp som verkar inom säkerhet och brottsbekämpning.

– De här djuren förolämpade alla passagerare på planet med sitt fruktansvärda och omänskliga upptåg. Jag kan ringa kosackerna, de är redan på väg med piskor och facklor, vi kommer att utvisa alla perversa från St: Petersburg, ska Milonov ha sagt i en kommentar till zaks.ru, enligt Buzzfeed

/
HBT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.