1 av 13
- Foto: Montage/TT
2 av 13
- Foto: TT BILD
3 av 13
- Foto: TT BILD
4 av 13
- Foto: TT BILD
5 av 13
- Foto: TT BILD
6 av 13
- Foto: TT BILD
7 av 13
- Foto: TT BILD
8 av 13
- Foto: TT BILD
9 av 13
- Foto: TT BILD
10 av 13
- Foto: TT BILD
11 av 13
- Foto: TT BILD
12 av 13
- Foto: TT BILD
13 av 13
- Foto: TT BILD

12 saker du vill känna till innan du flyger nästa gång

Att flyga är avkoppling för vissa medan det är en skräck för andra. Men hur är det egentligen att jobba på ett flygplan?


1. Visste du att flygpersonalen inte får betalt förrän dörrarna stängs och planet börjar rulla? De vill komma iväg lika fort som passagerarna. 


Bildkälla: TT BILD

2. När flygpersonalen får övernatta på hotell är det inte så glamouröst som du kan tro. De hinner inte se städerna de är i, utan passar bara på att äta och få en god natts sömn innan det är dags för jobb igen. 


Bildkälla: TT BILD

3. Ibland händer det faktiskt att en flight inte har en enda passagerare. Då får piloterna och resten av personalen helt enkelt flyga själva, eftersom planet ska hämta upp nya passagerare vid nästa flygplats. 


Bildkälla: TT BILD

4. Ja, flygpersonalen pratar om passagerarna! Flygvärdinnan Emliy Witkop medger att det kan förekomma vissa viskningar bakom draperierna. Enligt henne kunde hon till exempel till sina kollegor säga ”Det är varmt kaffe på 3B!” och det betyder då att det sitter en snygging på tredje raden som de andra skulle spana in. 


Bildkälla: TT BILD

5. Flygpersonalen blir inte bara tränade i hjärt- och lungräddning och brandsäkerhet. De får även lektioner i självförsvar för att kunna rycka in om en passagerare blir för vild. 


Bildkälla: TT BILD

6. Om du är otrevlig mot personalen kan de jävlas med dig med. Före detta flygvärdinnan Shawn Kathleen berättar att om en kund är otrevlig och sedan beställer något att dricka, har hon ett trick hon brukar köra. 

– Jag tar ett glas och jag häller i jättemycket is, och när jag väl häller i drickan får det bara plats några teskedar! 


Bildkälla: TT BILD

7. Flygpersonalen märker direkt om du och din partner försöker smyga in på toaletten tillsammans och för ett medlemskap i ”10 000-metersklubben”. Men det betyder inte alltid att de stoppar dig...


Bildkälla: TT BILD

8. Toaletterna är superäckliga och det blöta på golvet är inte vatten. Och akta dig för att sova med huvudet på brickan då vissa föräldrar tycker att platsen är ett utmärkt skötbord för sina barn… 


Bildkälla: TT BILD

9Flygpersonalen är experter på hur man får bort fläckar! Bland annat brukar man använda bindor till att få upp dricka som spills, då de har bättre uppsugningsförmåga än vanligt papper…


Bildkälla: TT BILD

10. Visste du att luften du andas i ett flygplan kommer utifrån? Flygplansmotorn suger in luft, men innan den blir giftig av bränslet tas den upp och skickas in i kabinen. 

 

Bildkälla: TT BILD

11. När personalen står i dörröppningen och säger hejdå till passagerarna kan de ibland skoja till det. De kan till exempel komma överens om att den ena säger hejdå till alla med glasögon, och den andra säger hejdå till alla utan. 

Bildkälla: TT BILD

12. Som du kanske någon gång erfarit mår huden inte bra av att flyga. Men flygpersonalen är experter på hur de ska ta hand om sin hud och sminka sig på bästa sätt!


Bildkälla: TT BILD

Listan är inspirerad av News.com.au

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att flyga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.