Onsdag 17 Aug
Stockholm

12 saker du vill känna till innan du flyger nästa gång

1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13

Att flyga är avkoppling för vissa medan det är en skräck för andra. Men hur är det egentligen att jobba på ett flygplan?

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Visste du att flygpersonalen inte får betalt förrän dörrarna stängs och planet börjar rulla? De vill komma iväg lika fort som passagerarna. 


Bildkälla: TT BILD

2. När flygpersonalen får övernatta på hotell är det inte så glamouröst som du kan tro. De hinner inte se städerna de är i, utan passar bara på att äta och få en god natts sömn innan det är dags för jobb igen. 


Bildkälla: TT BILD

3. Ibland händer det faktiskt att en flight inte har en enda passagerare. Då får piloterna och resten av personalen helt enkelt flyga själva, eftersom planet ska hämta upp nya passagerare vid nästa flygplats. 


Bildkälla: TT BILD

4. Ja, flygpersonalen pratar om passagerarna! Flygvärdinnan Emliy Witkop medger att det kan förekomma vissa viskningar bakom draperierna. Enligt henne kunde hon till exempel till sina kollegor säga ”Det är varmt kaffe på 3B!” och det betyder då att det sitter en snygging på tredje raden som de andra skulle spana in. 


Bildkälla: TT BILD

5. Flygpersonalen blir inte bara tränade i hjärt- och lungräddning och brandsäkerhet. De får även lektioner i självförsvar för att kunna rycka in om en passagerare blir för vild. 


Bildkälla: TT BILD

6. Om du är otrevlig mot personalen kan de jävlas med dig med. Före detta flygvärdinnan Shawn Kathleen berättar att om en kund är otrevlig och sedan beställer något att dricka, har hon ett trick hon brukar köra. 

– Jag tar ett glas och jag häller i jättemycket is, och när jag väl häller i drickan får det bara plats några teskedar! 


Bildkälla: TT BILD

7. Flygpersonalen märker direkt om du och din partner försöker smyga in på toaletten tillsammans och för ett medlemskap i ”10 000-metersklubben”. Men det betyder inte alltid att de stoppar dig...


Bildkälla: TT BILD

8. Toaletterna är superäckliga och det blöta på golvet är inte vatten. Och akta dig för att sova med huvudet på brickan då vissa föräldrar tycker att platsen är ett utmärkt skötbord för sina barn… 


Bildkälla: TT BILD

9Flygpersonalen är experter på hur man får bort fläckar! Bland annat brukar man använda bindor till att få upp dricka som spills, då de har bättre uppsugningsförmåga än vanligt papper…


Bildkälla: TT BILD

10. Visste du att luften du andas i ett flygplan kommer utifrån? Flygplansmotorn suger in luft, men innan den blir giftig av bränslet tas den upp och skickas in i kabinen. 

 

Bildkälla: TT BILD

11. När personalen står i dörröppningen och säger hejdå till passagerarna kan de ibland skoja till det. De kan till exempel komma överens om att den ena säger hejdå till alla med glasögon, och den andra säger hejdå till alla utan. 

Bildkälla: TT BILD

12. Som du kanske någon gång erfarit mår huden inte bra av att flyga. Men flygpersonalen är experter på hur de ska ta hand om sin hud och sminka sig på bästa sätt!


Bildkälla: TT BILD

Listan är inspirerad av News.com.au

Gillar du att flyga?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.