Gertrude Weaver
Gertrude Weaver - Foto: TT Bild

5 tips från världens absolut äldsta kvinnor

Dessa kvinnor är äldst i världen och de enda som är födda på 1800-talet. Eftersom de har levt i över ett sekel måste de ju ha gjort någonting rätt och därför har vi sammanställt deras viktigaste livsråd.


Misao Okawa, 116 år

 

Bildkälla TT Bild

Misao Okawa föddes år 1898 i Osaka, Japan. Hon berättar för The telegraph att mat är en viktig del av hennes liv och att hon äter tre ordentliga mål om dagen. Dessutom sover hon åtta timmar per natt och ger de sunda råden: "Ät och sov och du kommer att leva länge" och "Du måste lära dig att slappna av". Det låter enkelt, men kan vara nog så svårt att följa.

Gertrude Weaver, 116 år 

 

Bildkälla TT Bild

Gertrude Weaver från Arkansas bor, enligt Camden news, på ett vårdhem och lever ett relativt aktivt liv. Hon är övertygad om att hon har Gud att tacka för sitt långa liv "Du måste följa Gud. Följ ingen annan," säger hon till Camden news"Var lydig och följ lagarna och oroa dig inte för någonting. Jag har följt honom i många, många år och jag är inte trött".

Jeralean Talley, 115 år

 

Bildkälla Youtube

Jeralean Talley är uppvuxen i den amerikanska södern och är fortfarande pigg och aktiv. Hon bor ihop med sin dotter och barnbarn och tar till och med årliga fisketurer, enligt Michigan News Affiliate. Hennes tips är att följa den gyllene regeln "Gör mot andra som du själv vill bli behandlad", säger hon till Michigan News Affiliate.

Susannah Mushatt Jones, 115 år

 

Bildkälla Youtube

Susannah Mushatt Jones från New York älskar frukost och äter bland annat bacon och äggröra varje morgon, enligt Time. Utöver detta är Mushatt Jones särskilt förtjust i spetsunderkläder och säger till Time att "Du kan aldrig bli för gammal för att ha på dig fina grejer". Det är svårt att inte tycka att hon är riktigt ball.

Emma Morano-Martinuzzi, 115 år

 

Bildkälla Youtube

Emma Morano-Martinuzzi från Italien föddes i november 1899 och kvalar alltså precis in på den här listan. Hon håller sig till en ganska strikt och speciell diet, vilken hon återger för den italienska tidningen La stampa. Till frukost äter hon ett kex och dricker ett glas mjölk eller vatten, lunchen består av pasta och köttfärssås, till middag dricker hon bara ett glas mjölk och under dagen stoppar hon i sig två råa ägg och ett kokt. Denna diet är receptet på ett långt liv, berättar hon för La stampa.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.