- Foto: Instagram/Montage

Ambulanssköterska ska ha tagit selfie med döende patient och skrivit ”ännu en idiot”

Bilder som sprids på nätet sägs visa hur en ambulanssköterska pekar finger åt och tar selfies med döende patienter.


Flera brittiska tabloider, däribland Metro och Mirror, samt flera andra utländska nättidningar, rapporterar på måndagen om en rysk ambulanssköterska, vid namn Tatiana Kulikowa, 25, som ska ha tagit selfies med döende patienter.


Enligt ryska sajten Life News ska Kulikowa ha jobbat som ambulanssköterska i ryska staden Kirov – och bilderna ska ha lett till att hon fått sparken.

25-åringen ska bland annat ha tagit en selfie med en patient och skrivit "ännu en idiot". Under en annan bild ska hon ha skrivit "jag hatar mitt jobb". Flera bilder ska ha publicerats av henne själv på sociala medier, däribland en där hon pekar finger åt en död patient.


Enligt brittiska Mirror ska Artem Golubev, ansvarig för hälsofrågor i Kirov, ha kommenterat fallet och sagt att ”det är tydligt att hon inte tagit om hand om sina patienter när hon tagit bilderna” och ”jag skulle inte bli förvånad om släktingarna till patienterna stämmer både henne och sjukvården”. 

En talesperson för den lokala ambulansvården ska, enligt brittiska Metro, ha kommenterat fallet med att ”vi agerade direkt när vi fick vetskap om bilderna och efter en utredning fick hon sparken”. 

Tatiana Kulikowa själv ska ha vägrat kommenterat fallet. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.