Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man la abortmedel i ex-flickväns smoothie – döms till fängelse

- 17/03/2015, 16:51 -
Han gav sin ex-flickvän en smoothie med abortmedel i. OBS. Genrebild.

Han gav sin ex-flickvän en smoothie med abortmedel i. OBS. Genrebild.

Ap / TT

En man i Norge ville inte att sin gravida ex-flickvän skulle behålla barnet.

NORGE. En man i 25-årsåldern har dömts till sex års fängelse efter att ha lagt abortmedel i sin före detta flickväns smoothie

Mannen dömdes till sex års fängelse och 200 000 norska kronor i böter för att han vid två tillfällen ska ha gett sin gravida ex-flickvän abortframkallande medel, som han själv importerat.

Trodde hon skulle dö

Kvinnan förstod att något inte stod rätt till dagen efter pojkvännen bjudit henne på en smoothie då hon fick intensiva smärtor som gjorde att hon trodde att hon skulle dö, skriver Norska Dagbladet.

– Han var fast besluten att jag skulle göra abort och försökte övertala mig. Jag har alltid varit emot abort och det var otänkbart för mig att göra abort, sa kvinnan i rätten den 9 mars, enligt Dagbladet.

Inte första gången

Mannen hade tidigare först försökt lura i kvinnan ett piller som han sa inte var abortframkallande. När hon inte ville ta det gav han henne smoothien i stället.

Kvinnan tvingades göra abort i tolfte veckan, skriver Norska Dagbladet.

Kan komma att överklaga

Mannen ska ha planerat aborten noggrant, och var beredd att ta konsekvenserna. Straffet kommer troligen att överklagas.

– Vi kommer överväga om vi ska överklaga straffet. Jag tycker att det är rätt att straffet blev mildare än vad åklagaren yrkat på. Yrkandet var för strängt, men det är fortfarande ett strängt straff, säger mannens advokat Tore Angen till norska tidningen Adressa.