Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hans penis ruttnade – fick klippas av

1 av 4

© Edmond Sarkis/BMJ Case Reports

2 av 4

© Edmond Sarkis/BMJ Case Reports

3 av 4

© Edmond Sarkis/BMJ Case Reports

4 av 4

© Edmond Sarkis/BMJ Case Reports

Nyheter | 30/04/2015 21:48

Det här är dagens jobbigaste läsning.

Okej, det här låter inte trevligt alls. Daily Mail berättar om en 54-årig man som uppsökte ett sjukhus i amerikanska New Jersey där läkare upptäckte att han hade skador på benen, skinkorna, låren – och på sin penis.

Bild: Edmond Sarkis/BMJ Case Reports

Såren hade svartnat och var täckta av död hud – snart visade det sig att de plågsamma skadorna berodde på en ovanlig typ av blodförgiftning.

Mannens läkare, Edmond Sarkis, säger till Daily Mail att mannen drabbats av nekros vilket gör att huden dör och vittrar bort.

– Hans sår var hemska, de var lila och svarta, säger Sarkis till Daily Mail och fortsätter:

– De var över hela hans lår, ryggslut och till och med hans penis höll på att dö, vilket är ovanligt.

Bild: Edmond Sarkis/BMJ Case Reports

Det tog ett tag innan läkarna kunde diagnostisera mannen men det visade sig till slut att han led av calciphylaxis, en ovanlig sjukdom som mannen fått i sviter av en njurskada. När väl diagnosen var satt tvingades man operera mannen – under fyra timmars tid. En operation under vilken man tvingades operera bort toppen av mannens penis – alltså hans ollon.

Något som borde ha löst mannens situation, men enligt Daily Mail fick han kort efteråt en allvarlig lunginflammation och avled sorgligt nog.