1 av 2
2 av 2

Bloggaren fick sin bild använd – i porreklam

Hennes läsare uppmärksammade att hennes bilder användes i ett osmakligt syfte.


NORGE. Den kända norska bloggaren Sophie Elise Isachsens bilder har använts i reklam på en porrsajt skriver norska tidningen Nordlys. Något hon skriver om på sin blogg.

– Jag är medveten om att mina bilder ofta missbrukas i olika sammanhang men det är är första gången jag sett en porrsida använda mina bilder, skriver hon.


Det är hennes läsare som har uppmärksammat henne om att en amerikansk porrsajt visar bilder på henne som 18-åring.

– Stort tack till alla som skickade de här bilderna till mig, men nu har jag ingen aning om vad ska göra.

Hon menar även att bara för att man lägger ut en lättklädd bild på sig själv så ber man inte om att vara med på en pornografisk sajt.

– Jag är inte en porrstjärna och jag har ingen lust att vara ansluten till den grymma industrin som trycker ner kvinnor, skriver hon på bloggen.

Runar Skaare Tveiten som jobbar för Slettmeg.no där man ger råd till människor som kränks på nätet uppmanar att man ska anmäla sådana här ärenden till polisen, skriver Nordlys.

Har du råkat ut för något liknande? Kontakta polisen på 114 14.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har dina bilder utnyttjats någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.