Heidi Torkildson Ryste vill att alla ska lära sig att uppskatta sin friska kropp istället för att oroa sig för hur man ser ut.
1 av 3
Heidi Torkildson Ryste vill att alla ska lära sig att uppskatta sin friska kropp istället för att oroa sig för hur man ser ut. - Foto: Heidi Torkildson Ryste
Efter att hon hon fick tjocktarmscancer har hon omvärderat vad en "sommarkropp" är egentligen.
2 av 3
Efter att hon hon fick tjocktarmscancer har hon omvärderat vad en "sommarkropp" är egentligen. - Foto: Heidi Torkildson Ryste
Heidis bikinibild som inspirerar tusentals.
3 av 3
Heidis bikinibild som inspirerar tusentals.

Heidi visar upp sin bikinikropp – för att få alla att gilla sin egen

Heidi själv kommer inte att låta stomi eller ärr hindra henne från att gå på stranden.


I ett blogginlägg skriver norska Heidi Torkildson Ryste om hur hon i vintras ville gå ned några kilon till sommaren. Något hon även gjorde – men på grund av tjocktarmscancer. I mars opererades hon och för tillfället får hon ha en stomipåse på magen medan tarmarna läker.

– Det värsta är att jag har en kropp som jag inte kan använda till det jag vill göra. Varje morgon måste jag göra en bedömning om jag behöver medicin för att kunna ta mig igenom dagen, skriver hon i blogginlägget.

Det har fått Heidi att reflektera över bikinisäsongen och om hur vi strävar efter att få den perfekta "sommarkroppen". Hon själv har kommit på att det enda som krävs för att hon ska känna sig nöjd till sommaren, är just en fungerande kropp och hon önskar att folk skulle känna det samma.


– Syftet med blogginlägget var att få folk att bli bättre på att uppskatta att man har en kropp som fungerar istället för att stressa över hur de ser ut i en bikini, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Det viktiga är att man har en frisk kropp, inte att man ser ut som en modell. Jag ville ge människor en väckarklocka genom att visa dem min kropp.

Under måndagen var blogginlägget ett av Norges mest delade inlägg på sociala medier och Heidi har uppmärksammats av flera norska medier. Dessutom har flera människor hört av sig till henne.

– Jag har fått meddelanden av personer som säger att de nu kommer att gå i bikini med huvudet högt och uppskatta den kroppen de har. Jag är mycket glad över att mitt inlägg har fått fler att ändra sig.

Heidi själv kommer att njuta av sommaren så gott hon kan, även om den kanske blir annorlunda i och med att hon bland annat måste akta sig för solen på grund av cellgifter.

– Men jag är bikiniredo och kommer inte låta stomi eller ärr hindra mig från att gå på stranden med mina barn.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde fler lära sig att uppskatta att de har en frisk kropp?
Tack för din röst!