Torsdag 27 Jan
Stockholm

17-åriga Rebecca offrade sitt liv för att rädda sin vän

Rebecca gjorde en bucketlist innan hon dog. Bland annat ville hon rädda någons liv – vilket hon även gjorde. Hon dog på köpet.
1 av 3
Rebecca gjorde en bucketlist innan hon dog. Bland annat ville hon rädda någons liv – vilket hon även gjorde. Hon dog på köpet. Foto: Monica Townsend/Facebook
Hon skulle ha börjat universitetet till hösten.
2 av 3
Hon skulle ha börjat universitetet till hösten. Foto: Faksimil/Instagram
Familjen har skapat en Facebookgrupp i hennes minne "Remembering Rebecca".
3 av 3
Familjen har skapat en Facebookgrupp i hennes minne "Remembering Rebecca". Foto: Faksimil/Instagram

Rebecca puttade undan sin vän när de blev påkörda, vännen överlevde och Rebecca dog.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Rebecca Townsend, 17 år, gick andra året på gymnasiet skrev hon en bucketlist då de skulle göra det som en klassuppgift, skriver Buzzfeed. Hon listade tre saker som hon ville hinna med – resa till Spanien, kyssas i regnet och rädda ett liv.

Och hon skulle lyckas med alla målen. Rebecca reste till Spanien med familjen och och kysste sin pojkvän i regnet. Dessutom räddade hon ett liv – men förlorade sitt eget på köpet.

Den andra juli när hon och hennes vän Ben Arne var på väg hem efter att ha kollat på fyrverkerier, blev de påkörda av en bil. Han klarade sig – hon dog. Senare visade det sig att Rebecca hade puttat undan Ben från bilen.

– "Det sista jag minns är att hon puttar mig och säger att jag ska skynda mig" sa han, enligt systern Victoria.

Hon och familjen hittade senare Rebeccas bucketlist och insåg att hon hade uppnått sina mål när hon dog – ett bevis på att hon har det bra, enligt systern.

Nu vill familjen att människor ska hedra Rebeccas minne genom att hjälpa andra. De har skapat en Facebookgrupp där folk uppmuntras att "göra något som betyder något", säger Rebeccas kusin Rachel Hofstetter.

Och det har gett resultat. Flera har delat med sig av hur de gör goda gärningar för andra. Systern är väldigt rörd över folks engagemang. Familjen vill att folk alltid ska visa kärlek till sina medmänniskor, som en lärdom från Rebeccas död.

– Det bästa vi kan lära oss 'är att Rebecca var full av kärlek och att vi har så många möjligheter att visa denna kärlek, säger kusinen Rachel till Buzzfeed.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela