Rebecca gjorde en bucketlist innan hon dog. Bland annat ville hon rädda någons liv – vilket hon även gjorde. Hon dog på köpet.
Rebecca gjorde en bucketlist innan hon dog. Bland annat ville hon rädda någons liv – vilket hon även gjorde. Hon dog på köpet. - Foto: Monica Townsend/Facebook

17-åriga Rebecca offrade sitt liv för att rädda sin vän

Rebecca puttade undan sin vän när de blev påkörda, vännen överlevde och Rebecca dog.


När Rebecca Townsend, 17 år, gick andra året på gymnasiet skrev hon en bucketlist då de skulle göra det som en klassuppgift, skriver Buzzfeed. Hon listade tre saker som hon ville hinna med – resa till Spanien, kyssas i regnet och rädda ett liv.

Och hon skulle lyckas med alla målen. Rebecca reste till Spanien med familjen och och kysste sin pojkvän i regnet. Dessutom räddade hon ett liv – men förlorade sitt eget på köpet.

Den andra juli när hon och hennes vän Ben Arne var på väg hem efter att ha kollat på fyrverkerier, blev de påkörda av en bil. Han klarade sig – hon dog. Senare visade det sig att Rebecca hade puttat undan Ben från bilen.

– "Det sista jag minns är att hon puttar mig och säger att jag ska skynda mig" sa han, enligt systern Victoria.

Hon och familjen hittade senare Rebeccas bucketlist och insåg att hon hade uppnått sina mål när hon dog – ett bevis på att hon har det bra, enligt systern.

Nu vill familjen att människor ska hedra Rebeccas minne genom att hjälpa andra. De har skapat en Facebookgrupp där folk uppmuntras att "göra något som betyder något", säger Rebeccas kusin Rachel Hofstetter.

Och det har gett resultat. Flera har delat med sig av hur de gör goda gärningar för andra. Systern är väldigt rörd över folks engagemang. Familjen vill att folk alltid ska visa kärlek till sina medmänniskor, som en lärdom från Rebeccas död.

– Det bästa vi kan lära oss 'är att Rebecca var full av kärlek och att vi har så många möjligheter att visa denna kärlek, säger kusinen Rachel till Buzzfeed.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radios app ligger nere

Sveriges Radios app i mobilen är delvis ur funktion. Felmeddelandet som visas för användare anger att SR har tekniska problem.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.