Tisdag 18 Jan
Stockholm

Så lyxig är världens första flygplats för djur

Här snålas det inte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu byggs världens första flygplats för djur, på New Torks Kennedy Airport. Den lyxiga flygterminalen heter The Ark, efter Noas Ark och kommer hantera mer än 70 000 djur varje år.

Hästar kommer få lyxiga klimatkontrollerade bås med dusch, hundar kommer få egna sviter som kostar 860 kronor per natt, med platt-tv och webbkamera för ägarna som kan kontrollera dem och pingviner kommer få sitt egna utrymme.


Bildkälla: TT

Katter kommer ha egna träd att klättra i och det kommer finnas en liten resort med pool, där alla djur är välkomna att hänga.

Alla djur ska även ha tillgång till en 24-timmars klinik som drivs av Cornell University Veterinary College.


Bildkälla

– En hel del av vår design sker i samarbete med veterinärer och konsulter för att minimera mängden stress som djuren utsätts för i samband med flygning, säger Cliff Bollmann, ledande flygplats arkitekt som arbetar på arken för San Francisco-baserade arkitektfirma Gensler, till Guardian.

Men att flyga med djuren kommer inte vara något för låginkomsttagare. En flygning till exempelvis London för en hund, kan komma att kosta omkring 8600 kronor, plus flygplatsavgifter och veterinärintyg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela