1 av 6
- Foto: James Furzer
2 av 6
- Foto: James Furzer
3 av 6
- Foto: James Furzer
4 av 6
- Foto: James Furzer
5 av 6
- Foto: James Furzer
6 av 6
- Foto: James Furzer

Se arkitektens fina boendelösning för hemlösa – fågelholkar

Han vill ge hemlösa ett värdigt boende.


Brittiske arkitekten James Furzer har har gjort en husdesign som ska hjälpa hemlösa.

Furzers project ‘Home for the Homeless’, vann ett pris för det "fågelholks"-liknande boendet. Det är fritt från elektricitet och byggt av plywood och stål och kan fästas utanpå existerande hus.

"Det är ett skydd inte bara mot det hårda vädret i Storbritannien, utan också ett skydd mot allmänheten som ser ner på hemlösa och tycker att de ska behandlas illa", säger Furzer till DailyMail.

BILDKÄLLA

Även om det inte löser problemet, så menar den 26-årige arkitekten att designen ger hemlösa personer en natts vila och någonstans att fly några timmar.

"Det är dags att vi ändrar vår attityd mot hemlösa. De har samma rätt att behandlas med respekt som vem som helst. Det kan ju hända vem som helst av oss", fortsätter Furzer.

BILDKÄLLA

Arkitekten hoppas att hans design kan doneras till välgörenhet där "holkarna" kan komma till användning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.