1 av 2
2 av 2

De sågade hennes utseende – hennes svar äger upp hatarna

Teknikbranschen har en lång väg kvar.


Hur är det egentligen att var tjej inom teknikbranschen? Inte alltid en dans på rosor om du frågar ingenjören Isis Wenger, som för några dagar sedan släppte en uppmärksammad bloggpost om sexismen inom branschen.

"Jag har varit med om att manliga medarbetare slängt dollarsedlar på mig på kontoret", skriver Wenger i inlägget, där hon också berättar att en person som jobbade på skolan hon ansökte till messade henne och frågade om hon ville bli hans knullkompis.

Speciellt en del av inlägget har nu fått viral spridning. När Isis Wenger deltog i en reklamkampanj för sitt företag så blev hennes utseende ett hett samtalsämne. En del menade att det var fel av företaget att han en bild på henne, eftersom hon inte "såg ut som en ingenjör".

"Det här är konstigt. Förmodligen vill de nå kvinnor, men de kommer bara tilltala killar. Jag undrar om folk med hjärnor ser det här citatet som trovärdigt, eller att folk köper bilden av hur en ingenjör ser ut. Skumt", skrev en snubbe som kommentar på inlägget.

Då fick Isis Wenger nog av sexismen. Hon la upp en ny bild med texten "Jag utvecklar mjukvara".


Inlägget spreds, och nu har kvinnor världen över som jobbar inom teknikutveckling postat bilder på sig själva till stöd för Isis Wenger, och som svar mot folk som tycker sig ha rätt att avgöra hur en tekniker ska se ut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra va?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.