Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här får valen hjälp av fiskarna – "visade sin uppskattning"

Nyheter | 14/08/2015 22:57

Valen ska försökt fånga deras uppmärksamhet.

SYDNEY. Fiskarna Michael Riggio och Ivan Iskenderian var på väg hem från en fisketur när de stötte på en val, skriver The Telegraph.

Valen, som verkade vara i knipa, ska ha försökt att fånga deras uppmärksamhet uppger Michael och Ivan. Och när valen var vid båten såg de vad som hänt valen – det var ett fiskenät som stack ut ur munnen.

– Det satt på hans läpp, det verkade som han ville få bort det, säger Ivan.

De lyckades hjälpa valen. Och enligt fiskarna såg det ut som att valen visade sin uppskattning genom att slå till med sin fena mot vattnet.

– Det var overkligt, vi kunde inte tro våra ögon.

Fiskaren Ron Kovacs, som satt i en annan båt, fångade det hela på film som han la upp på Facebook. Även han ska ha blivit "kontaktad" av valen.

– Han höll hela tiden på att sticka upp huvudet så att man kunde ta bort skräpet. Han försökte med min båt men det var lite svårare eftersom den är högre. Jag gjorde ett försök, men missade, säger han enligt The Telegraph.