Tiffany
1 av 4
Tiffany
2 av 4
- Foto: Pa real life
3 av 4
- Foto: Pa real life
4 av 4
- Foto: Pa real life

Hon tröttnade på folks blickar – tatuerade in sin hudåkomma

Hennes svar till alla mobbare.


När 24-åriga Tiffany Posteraro från Brooklyn var 7 år gammal upptäckte hon att hon har hudåkomman Vitiligo, som gör att man har bleka fläckar på huden på grund av låg melanin.

Tiffany tillbringade därefter större delen av sitt liv med att försöka dölja sina fläckar på huden med hjälp av smink, brun utan sol och täckande kläder, skriver Buzzfeed.

– Jag brukade för det mesta täcka mina armar och ben, även om det var varmt ute. Och jag gick aldrig på poolparty eller så, säger Tiffany i en intervju med PA Real Life.


PA real life

Det var först när Tiffany var 11 år som hon fick diagnosen, efter att en man i mataffären kommit fram till henne och hennes mamma och sagt att hon har Vitiligo.

De ljusa fläckarna blev allt fler med åldern och med det kom de elaka kommentarerna från omvärlden.

– Folk brukade fråga om jag solat under ett träd, de kallade mig för dalmatiner och kossa. Vissa ville inte dejta mig på grund av min hudåkomma.

Nu har hon bestämt sig för att sluta dölja sin hud och strunta i vad alla tycker och tatuera in "vitiligo".

Tiffany hoppas att hennes tatuering kommer att besvara på de frågor som människor har i huvudet när de stirrar på henne.


PA real life

– Jag var trött på att alla stirrade. Jag vill bara säga "kom igen, fråga mig vad det är i stället". Jag vill dela med mig av detta så att folk kan lära sig något istället för att stigmatiseras, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att jag är en bättre och mer empatisk människa på grund av vitiligo. Jag ser inte ner på någon eller fokuserar på andras brister.

/
Hud
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.