Han får hemska utslag av sin nya iPhone 6

- 12/09/2015, 19:06 -
Kan man vara allergisk mot sin telefon?

Kan man vara allergisk mot sin telefon?

tt bild

En man påstår att han är allergisk mot sin telefon.

Det är Mark Watson, en iPhone-användare i Storbritannien, som menar att han har fått en allergisk reaktion på grund av sin iPhone 6. När han bytte telefon i våras upptäckte han nämligen snart stora rödfläckiga utslag på sitt vänstra lår, enligt Mirror.

Snart började utslaget klia, men inga salvor från apoteket hjälpte. När han sedan besökte sin läkare fick han svaret att det var en allergisk reaktion på det nickel som fanns i hans telefon, som han brukade ha i sin byxficka.

– Jag har aldrig haft en allergisk reaktion av nickel tidigare, och innan det här hände var det bara en metall som jag förknippade med billiga smycken, säger Watson.

Han fick stöd för sin tes på ett nätforum och det finns forskning från förra året som tyder på att till exempel iPads kan vara en anledning till att nickelallergier hos barn ökar.

Trots att han eventuellt funnit svaret på gåtan vill inte utslaget ge med sig. Och inte får han heller någon ersättning eller ny telefon av Apple.

– När jag pratade med Apple sa de att det nämndes i deras användarvillkor, men jag tror inte att det är så. Jag tycker att de behöver uppmärksamma det här, säger Watson till Mirror.

Apple har inte kommenterat händelsen än.