Spelkonsolen PlayStation 4 kan vara medlet som terrorister använde för att planera dåden.
1 av 3
Spelkonsolen PlayStation 4 kan vara medlet som terrorister använde för att planera dåden. - Foto: AP / TT BILD
Det är svårt att kryptera PlayStation 4 och moderera kommunikation på plattformen för polis och myndigheter. Nästan 110 miljoner användare har ett konto på PS4.
2 av 3
Det är svårt att kryptera PlayStation 4 och moderera kommunikation på plattformen för polis och myndigheter. Nästan 110 miljoner användare har ett konto på PS4. - Foto: Faksimil från Facebook
Attackerna i Paris ledde till att åtminstone 127 människor miste livet.
3 av 3
Attackerna i Paris ledde till att åtminstone 127 människor miste livet. - Foto: TT

Så planerade terroristerna attackerna i Paris – via Playstation

Spekulationer kring hur attackerna i Paris planerades har lett fram till ett oväntat medel - spelkonsolen PlayStation 4.


Efter de fruktansvärda attackerna som skedde i Paris i fredags har myndigheter försökt komma fram till hur terroristerna har kommunicerat för att planera terrordåden. Det närmaste spåret har lett fram till Sonys populära spelkonsol PlayStation 4.

När den belgiska polisen gjorde razzior i Molenbeek, utanför Bryssel, hittades åtminstone en spelkonsol. Även om det ännu inte är bevisat så är det klart att PlayStation 4 är en av de svåraste kommunikationsenheterna att spåra i världen. Det är också möjligt för terrorister att kommunicera utan att använda direkt kommunikation, exempelvis genom att stava ut planer i något så banalt som Super Mario-mynt, uppger Forbes.

Den belgiska inrikesministern Jan Jambon gick personligen ut och varnade för terroristers användande av PlayStation 4 och att "det är svårare för polisen och myndigheter att spåra PlayStation 4 än WhatsApp", uppger The Bulletin.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.