Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Planerar du att åka till Paris? Då måste du tänka på det här

- 21/11/2015, 12:29
Tänk på det här om du vill resa till Paris.
1 av 3

Tänk på det här om du vill resa till Paris.

tt bild

Det kan ta tid att ta sig in i landet på grund av de stärkta gränskontrollerna.
2 av 3

Det kan ta tid att ta sig in i landet på grund av de stärkta gränskontrollerna.

tt bild

Var vaksam och följ myndigheternas råd.
3 av 3

Var vaksam och följ myndigheternas råd.

tt bild

Attackerna mot Paris skakade en hel värld. Och om du redan har en resa dit inplanerad, eller kanske funderar på att åka dit över nyår, måste du läsa det här.

I Paris försöker man just nu återhämta sig, och återgå till någon slags normal vardag, efter de fruktansvärda terrordåd som förra fredagen skakade en hel värld.

Samtidigt är Paris ett favoritresemål för många svenskar, inte minst över jul och nyår. Men hur ska du göra om du har en resa till Paris bokad? Vad gäller egentligen?

– Gränserna är inte stängda, men det är förstärkt gränskontroll. Det gör att det kan ta betydligt längre tid att ta sig in i landet, det bör man tänka på, säger Anna Ekberg, presskommunikatör på Utrikesdepartementet, till Nyheter24.

Bild:TT

Gränskontrollerna kommer att vara förstärkta, vare sig man reser med bil, tåg eller flyg. Dessutom bör man vara varsam, undvika stora folksamlingar och följa myndigheters råd. Men någon avrådan vill UD inte gå ut med. Inte heller det införda undantagstillståndet lär knappast påverka dig som är sugen på att resa till Paris.

– Det vi har förstått är att det ger franska polisen utökade befogenheter, men egentligen bör det inte påverka besökande turister speciellt mycket, förutom att vissa turistmål kan vara stängda, fortsätter Ekberg.

Enligt svenska ambassaden i Paris hemsida så kommer lokaltrafiken beröras väldigt lite, men däremot kan det blir förseningar i tåg- och flygtrafiken.

Läs mer på svenska ambassaden i Paris hemsida HÄR.