Hans starka inlägg har gillats av hundratusentals.
1 av 2
Hans starka inlägg har gillats av hundratusentals. - Foto: TT BIld/Faksimil
Hans fru var en av dem som miste sitt liv i attacken.
2 av 2
Hans fru var en av dem som miste sitt liv i attacken. - Foto: tt bild

Antoine förlorade sin fru i terrorattacken – här är hans starka meddelande till IS

Antoine förlorade sin fru och mamman till sin son i terrorattacken i Paris. I ett Facebookinlägg skriver han direkt till IS.


Antoine Leiris fru var en av de som föll offer för terroristerna. På sin Facebook skriver han ett väldigt starkt inlägg som riktas till IS som tagit på sig dådet, skriver CNN.

– I fredags tog ni livet av en enastående människa, mitt livs kärlek och mamman till min son – men ni kommer aldrig få mitt hat.

Men han kommer aldrig att hata dem, för det är det de vill. Att svara på IS hat med ilska skulle vara att ge efter för det som har gjort dem till vad de är, menar han.

– Ni vill att jag ska vara rädd, att jag borde titta in i mina landsmäns ögon med misstro, att jag offrar min frihet för säkerhet. Men ni har förlorat, jag kommer att fortsätta mitt liv som tidigare.

Han skriver även om hur vacker hans fru var när hon gick ut på fredagskvällen, att hon var lika vacker nu som när han blev kär i henne för mer än 12 år sedan.

– Jag är naturligtvis förkrossad av sorg, det kan jag ge er, men sorgen kommer att vara kortlivad. Jag vet att hon kommer att vara med oss varje dag och att vi kommer att mötas igen i paradiset för fria själar, dit ni aldrig kommer komma.

Antoine avslutar med att skriva han att han och hans son Melvil är starkare än alla arméer i hela världen, trots att de bara är två.

– Men nu har jag inte tid för er mer. Jag måste gå till Melvil som vaknat upp från sin tupplur. Han är bara 17 månader gammal., skriver han och fortsätter:

– Han kommer att äta sitt mellanmål som han gör varje dag, sen kommer vi att leka som vi gör varje dag. Och varje dag kommer den här lilla pojken att vara glad och fri, trots att ni inte vill det. För ni kommer inte att få hans hat heller.


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.