Här avslöjar han IS svaghet – och det är något alla borde veta

Efter förra veckans attack mot Paris har IS tagit på sig ansvaret. IS största mål är att dela upp världen i "vi och dem" – här förklarar programledaren hur de går tillväga.


Australiske programledaren Waleed Aly hyllas världen över för ett tv-inslag från programmet “The Project”.

I inslaget går Aly igenom bevis på att IS faktiskt inte alls är så starka som de vill ge sken av. Faktum är att det finns flera exempel på attentat som IS inte alls legat bakom, men som de tagit på sig ansvaret för ändå – allt för att verka stora och starka.

Aly visar upp citat ur IS egna tidning, där det går att läsa att detta faktiskt är en uttalad strategi de jobbar med.

– IS mål är att dela upp världen i vi och dem, säger Aly.

Han förklarar att om västvärlden tror att IS ligger bakom all terror så ökar hatet mot muslimer – och IS går framåt och kommer närmare sitt mål.

Aly avslutar inslaget med ett viktigt budskap:

– Vi måste alla gå samman, det är precis vad IS inte vill att vi ska göra, säger han och fortsätter:

– Om du sprider hat på något sätt, så hjälper du IS. Och jag är ganska säker på att ingen av oss vill göra det.

Aly själv är förutom programledare även terrorexpert.

Kolla in den viktiga videon ovanför!

/
TV
/
hat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.