Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norsk polis jagar misstänkte terroristen

- 19/11/2015, 10:19 -
Anders Thornberg.
1 av 2

Anders Thornberg.

Nyheter24

Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög.
2 av 2

Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög.

tt bild

Mannen som just nu är misstänkt för förberedelse till terrorbrott, eftersöks även av norsk polis. Även personer i det muslimska samfundet i Norge ska ha fått information om den misstänkte terroristen.

Mannen som är skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott, och som just nu jagas av svensk polis, kan befinna sig i Norge.

Samtliga polisdistrikt i Norge har nu tagit del av samma information som svenska polisen. Även personer inom det muslimska samfundet ska ha fått uppgifter om den misstänkte.

Enligt NRK har det gått ut varningar om att det inte kan uteslutas att den misstänkte kan befinna sig i Norge. I Sverige hänvisar polisen till förundersökningssekretess, och man vill inte säga mycket om den jagade personen.

"Säkerhetspolisen har vidtagit en rad egna operativa åtgärder och vi fokuserar nu på det arbetet. Vi kan inte berätta om detaljer kring detta eftersom vi inte avslöjar detaljer kring enskilda personer eller vårt operativa arbete", skriver Säpo i ett pressmeddelande.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.