1 av 2
2 av 2

Här är den danska nattklubbens video som var för snuskig för Facebook

Då var det dags igen; några danskar har varit sexistiska och förstår inte alls vad folk gnäller över. I det här fallet fick Facebook nog och tog ner videon som lagts upp av en nattklubb.


Den 20 oktober la nattklubben Noir i danska Århus upp en video på sin Facebooksida.

Videon är inspelad på nattklubben och visar unga, märkbart alkoholpåverkade personer – som alla råkar vara tjejer. Personen som filmar det hela syns sträcka fram handen för att tafsa på tjejerna. Det hela avslutas med att hen bakom kameran (let’s be honest – det är förmodligen en man) fingrar innanför en tjejs kläder, drar ner hennes topp och stoppar fingrarna i hennes mun.

Detta blev för magstarkt för Facebook, som efter hundratals anmälningar tog ner videon, vilket även uppmärksammats av danska Ekstrabladet. Facebooks agerande förvånar nattklubbens ägare, som inte ser problemet med lite gammal hederlig kvinnoobjektifiering.

– Med videon ville vi visa vårt koncept och skilja oss från traditionella normer om hur man driver en nattklubb, säger Haydar Evcil, som tillsammans med två andra driver klubben, till Nyheter24.


Han fortsätter:

– Andra nattklubbar har marknadsförts på liknande sätt.

Han menar att Facebook tillåter mycket värre saker och tycker att videon borde fått vara kvar. De som upprörs av den kan i stället träffas själva och kasta "fördömande blickar på varandra", menar Evcil.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!