Brösten är i första hand till för att mata sitt barn, skriver mamman.
1 av 2
Brösten är i första hand till för att mata sitt barn, skriver mamman. - Foto: TT Bild
Hon tycker att ingen ska känna sig utstött på grund av amning.
2 av 2
Hon tycker att ingen ska känna sig utstött på grund av amning. - Foto: TT Bild

Fick elaka blickar när hon ammade på restaurang – här är hennes svar

Hon ammade sin bebis på restaurang och kände sig dömd och nedvärderad av andra i lokalen – något hon inte tänker acceptera.


Ashley Kaidel delade i slutet av november en bild på Facebook som visar henne när hon ammar sin son på en restaurang, skriver Huffington Post.

Tillsammans med bilden beskriver hon vad den visar. Kaidel skriver det på bilden ser ut som att hon inte tittar på något speciellt, men så är det inte. I själva verket stirrar hon på en kvinna som stirrar på henne med avsky.

“Bröst var menade att hålla din bebis vid liv i först hand, före de var menade att behaga en man, kvinna eller partner. Deras syfte är att göra mat och sedan ge till din bebis. Det är inget konstigt med det och det är ingen skillnad på när jag matar min bebis med mitt bröst och när du matar dig själv med en sked”, skriver hon på Facebook.

Kaidel skriver också att hon inte menar att alla borde amma utan att täcka sig – det är upp till var och en. Men hon vill att alla ska ha möjligheten.

“Jag postar inte det här för att få uppmärksamhet”, skriver hon och fortsätter: “Jag postar det här för att uppmuntra alla mammor. Och för att uppmuntra andra att få ammande mammor att känna sig accepterade och stöttade; inte utstötta, förlöjligade och dömda”.

Bildkälla

Facebookinlägget har nu delats hundratulsentals gånger, skriver Huffington Post.


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.