Lördag 29 Jan
Stockholm

Fick elaka blickar när hon ammade på restaurang – här är hennes svar

Ashley Kaidel delade den här bilden på Facebook.
1 av 3
Ashley Kaidel delade den här bilden på Facebook. Foto: Facebook
Brösten är i första hand till för att mata sitt barn, skriver mamman.
2 av 3
Brösten är i första hand till för att mata sitt barn, skriver mamman. Foto: TT Bild
Hon tycker att ingen ska känna sig utstött på grund av amning.
3 av 3
Hon tycker att ingen ska känna sig utstött på grund av amning. Foto: TT Bild

Hon ammade sin bebis på restaurang och kände sig dömd och nedvärderad av andra i lokalen – något hon inte tänker acceptera.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ashley Kaidel delade i slutet av november en bild på Facebook som visar henne när hon ammar sin son på en restaurang, skriver Huffington Post.

Tillsammans med bilden beskriver hon vad den visar. Kaidel skriver det på bilden ser ut som att hon inte tittar på något speciellt, men så är det inte. I själva verket stirrar hon på en kvinna som stirrar på henne med avsky.

“Bröst var menade att hålla din bebis vid liv i först hand, före de var menade att behaga en man, kvinna eller partner. Deras syfte är att göra mat och sedan ge till din bebis. Det är inget konstigt med det och det är ingen skillnad på när jag matar min bebis med mitt bröst och när du matar dig själv med en sked”, skriver hon på Facebook.

Kaidel skriver också att hon inte menar att alla borde amma utan att täcka sig – det är upp till var och en. Men hon vill att alla ska ha möjligheten.

“Jag postar inte det här för att få uppmärksamhet”, skriver hon och fortsätter: “Jag postar det här för att uppmuntra alla mammor. Och för att uppmuntra andra att få ammande mammor att känna sig accepterade och stöttade; inte utstötta, förlöjligade och dömda”.

Bildkälla

Facebookinlägget har nu delats hundratulsentals gånger, skriver Huffington Post.


Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela