Nu ska Pizza Hut starta upp en helt egen utbildning.
1 av 4
Nu ska Pizza Hut starta upp en helt egen utbildning. - Foto: tt bild
Så om du känner för att flytta till Manchester är det här perfekt för dig.
2 av 4
Så om du känner för att flytta till Manchester är det här perfekt för dig. - Foto: tt bild
Men snabba dig. Det finns bara 1500 platser.
3 av 4
Men snabba dig. Det finns bara 1500 platser. - Foto: tt bild
Utbildningen är på fem år.
4 av 4
Utbildningen är på fem år. - Foto: tt bild

Äntligen! Här är utbildningen för dig som älskar pizza

Älskar du pizza? Eller känner du någon som lever för smält ost och frasig botten? Då måste du läsa det här!


Pizza är kanske mänsklighetens största uppfinning någonsin. Och nu kommer äntligen en utbildning som helt fokuserar på den runda maträtten.

Det är restaurangen Pizza Hut som nu kommer starta upp en femårig utbildning i Manchester i England, där de studerande kommer att lära sig allt om pizza – eller åtminstone hur man driver en pizzeria. En del av utbildningarna kommer att ske på Pizza Huts restauranger, och en del kommer ske på universitetet i Manchester.

– De närmaste åren vill vi ge våra lärlingar den bästa träningen vi kan, så att vi kan ge dem kunskap för livet, inte bara kunskap om att jobba i restaurang, säger Pizza Huts HR-chef Kathryn Austin till Manchester Evening News.

På utbildningen kommer man lära sig allt om matproduktion och om ekonomin bakom att driva en restaurang. Och förhoppningsvis kommer det även provsmakas en hel del pizza.

Så, om pizza är det viktigaste i ditt liv är det kanske hög tid att söka. Men skynda dig. Utbildningen är redan en världsnyhet, och det finns bara 1500 platser.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som borde plugga pizza?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.