Stockholm

Flicka mobbades till döds – hittades livlös på nyårsafton

Flickan hittades död på nyårsafton. Bilden är en genrebild.
1 av 3
Flickan hittades död på nyårsafton. Bilden är en genrebild. Foto: TT
Polis undersöker om mamman väntade med att slå larm efter att oöppnade julklappar hittats. Bilden är en genrebild.
2 av 3
Polis undersöker om mamman väntade med att slå larm efter att oöppnade julklappar hittats. Bilden är en genrebild. Foto: Kallestad Gorm
Flickan blev mobbad hela livet i skolan. Bilden är en genrebild.
3 av 3
Flickan blev mobbad hela livet i skolan. Bilden är en genrebild. Foto: TT

En 13-årig flicka hittades död på nyårsafton, avmagrad och kall. Efter att ha kämpat med mobbning och ätstörningar en längre tid avled hon i en stuga med sin mamma; som nu utreds för grov vanvård.


Läs mer

Under de senaste dagarna har norsk media följt den oerhört gripande historien om en 13-årig flicka som hittades död av vårdpersonal på nyårsafton. Nu undersöker polisen om mamman kan ha väntat med att slå larm då det hittades oöppnade julklappar i stugan. Mamman ringde och larmade på nyårsafton.

Mamman misstänks för grov vanvård. Dödsorsaken för flickan ska troligen ha varit avmagring. Flickan ska enligt bekanta ha kämpat med ätstörningar under en lång period. Detta i samband med att flickan blivit mobbad i hela sitt liv. Hon blev utsatt för mobbning i låg- och mellanstadiet och när hon bytte skola i högstadiet fortsatte mobbningen. Därför började mamman med hemskolning.

Mamman pratade även ut om dotterns mobbning i norsk tv för några år sedan. Polisen har bett om information om 13-åringens hälsotillstånd men ännu inte fått svar.

Situationen är svår och bekanta till mamman menar att hon gjort mer för sin dotter än många andra. Mamman har vårdats på psykiatrisk mottagning och vill enligt hennes advokat inte prata om händelsen.

– Jag pratade med henne efter att hon skrevs ut och jag kände att hon inte ville prata om brottsmisstankarna. Jag kunde inte ens nämna det, säger mammans advokat Havard Fremstad till norska VG.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.