Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens mest ökända knarkkung har gripits

- 09/01/2016, 16:13 -
El Chapo är gripen.
1 av 3

El Chapo är gripen.

TT / AP

Han har varit på rymmen i sex månader.
2 av 3

Han har varit på rymmen i sex månader.

TT / AP

Deras president twittrade om händelsen.
3 av 3

Deras president twittrade om händelsen.

TT / AP

För ett halvår sedan rymde han från ett högsäkerhetsfängelse. Nu har han gripits. Något som Mexikos president twittrade om.

Det var på Twitter som Mexikos president Enrique Peña Nieto gick ut med information om att drogkungen El Chapo gripits. "Vi har honom – uppdraget slutfört".

Knarkkungen Joaquín "El Chapo" Guzmán flydde för ett halvår sedan från ett högsäkerhetsfängelse och greps alltså under fredagen.

Den 11 juli flydde den ökände drogkungen genom en kilometerlång tunnel som grävts från duschen i cellen. El Chapo satt i högsäkerhetsfängelset Altiplano utanför huvudstaden Mexiko City.

Genom att importera stora mängder knark från Mexiko till USA har Guzman samlat på sig en otrolig mängd pengar, och lär vara god för en miljard dollar.

När El Chapo fångades ska han ha haft flera vapen, inklusive ett raketgevär. Under gripandet sköts flera skott och skolor fick stänga i området Los Mochis. Knarkkungen har nu skickats tillbaks till fängelset han flydde från och förhoppningsvis blir han kvar där, rapporterar Reuters.