Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1589
reaktioner idag

Hon delade en bild som blev viral – sen knackade polisen på

Stinna delade en bild för att uppmärksamma den bristande säkerheten för kvinnor. Dagen efter knackade polisen på.

Stinna delade en bild på Facebook.

Efter det knackade danska polisen på.

Hon fick böter. Men vill skapa en debatt som kvinnors säkerhet.

För att väcka debatt för den bristande säkertheten för kvinnor delade Stinna S Goldbach från Köpenhamn en bild på Facebook där hon utrustat sig med pepparsprej och en låtsaspistol, skriver Kvällsposten.

Stinna skrev att hon kände sig rätt under nätterna i Köpenhamn och hon undrade vad politikerna skulle göra åt saken. "Jag vägrar vara nästa kvinna som blir överfallen" börjar inlägget som blivit viralt med både positiv och negativ respons.


Dagen efter inlägget delades fick Stinna besök av polisen själva. Med en husrannsakansorder och frågan om det var en pistol. Pistolen var dock inte Stinnas utan hon lämnade tillbaka den till ägaren. Pepparsprayen tog polisen.

Stinna ska nu få betala böter på 3 000 danska kronor, motsvarande 3 700 svenska kronor. Hon kommenterade dock att hon hellre betalar böter än känner sig osäker, skriver Kvällsposten.

Mer:

Hon gjorde trollningen på Instagram till världens bästa konstverk