Peter ska ha dragit i sig en hel del alkohol under 36 timmar, bland annat fyra hinkar med Redbull och vodka tillsammans med sina vänner.
1 av 3
Peter ska ha dragit i sig en hel del alkohol under 36 timmar, bland annat fyra hinkar med Redbull och vodka tillsammans med sina vänner. - Foto: TT Bild/Youtube Faksimil
En expert varnar för Redbull med alkohol.
2 av 3
En expert varnar för Redbull med alkohol. - Foto: TT Bild
Systern berättar att han älskade Thailand.
3 av 3
Systern berättar att han älskade Thailand. - Foto: TT Bild

Peter, 29, drack fyra hinkar med vodka och Red Bull på semestern i Thailand – dog

Han ska ha druckit i 36 timmar.


29-åriga britten och pappan Peter Nicholson dog av alkoholförgiftning på sin semester i Thailand efter att ha druckit alkohol i 36 timmar. Det tragiska inträffade förra året i maj, skriver brittiska Metro.

I en rättslig utredning framkommer detaljerna om Peters sista timmar i livet. Hans drickande ska ha startat på Manchester flygplats. Under flygresan fortsatte drickandet – bland annat ska han fått i sig fyra Jack Daniels med Cola.

Enligt en av vännerna, Daniel Wilson, ska Peter dock tagit en alkoholpaus under resan. Då drack han vatten och sov.

När de landade ska de druckit öl innan de såg sig om för att sedan möta upp sina vänner och göra sig i ordning inför kvällen.

Drickandet fortsatte. 20 starköl förtärdes tillsammans med Sambuca-shots. Daniel lämnade Peter med de andra. De beställde så kallade "Thai-buckets" med Red Bull och vodka.

Senare hittades Peter död på hotellrummet i Bangkok av sin vän Daniel.

– Jag ville inte tro att det var sant. Det var väldigt kallt i rummet trots att aircondtion var på väldigt lågt. Jag kittlade Peters fötter för att få en reaktion men hans fötter var väldigt kalla. Det såg ut som han sov, säger Daniel.

Bildkälla: TT Bild

I utredningen uttalar sig även Julie Evans som är toxikolog. Hon menar att Peter kanske inte visste hur berusad han var i och med att han drack Redbull och vodka. Och hon passar på att höja en varningens finger.

– Redbull är stimulerande. Det kan motverka effekterna av alkohol och människor dricker alkohol utan att inse hur påverkade de är, säger hon.

Familjen är helt förkrossad. Enligt mamman var det inte så att han brukade dricka mycket. Och hans syster Joanne berättar hur mycket hon älskade Thailand.

– Han brukade åka dit så fort han hade chansen, säger hon enligt brittiska Metro och fortsätter:

– Det är vanligt att man dricker när man åker utomlands, man tror inte att det ska hända något sådant här. Nu kommer vi alla tänka efter två gånger.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.