Bilden visar vulkanen från ett tidigare tillfälle.
1 av 2
Bilden visar vulkanen från ett tidigare tillfälle. - Foto: TT Bild
Vulkanen ska ligga nära ett kärnkraftverk.
2 av 2
Vulkanen ska ligga nära ett kärnkraftverk. - Foto: TT Bild

Kraftigt vulkanutbrott nära kärnkraftverk

Lava ska ha sprutat upp i luften från vulkanen i södra Japan.


Vulkanen Sakurajima i södra Japan har fått ett kraftfullt utbrott, enligt vädermyndigheter. Lava uppges ha sprutat upp i luften men i nuläget har inga skador rapporterats på omkringliggande bebyggelse.

Vulkanen ligger på ön Kyushu. Där finns även kärnkraftverket Sendai, omkring 50 kilometer från vulkanen.

Samtliga japanska kärnkraftverk stängdes ner efter jordbävningen och tsunamin 2011, som orsakade en härdsmälta på ett kraftverk utanför Tokyo. Sendai återupptog sin verksamhet förra året.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.