Torsdag 23 Sep
Stockholm

Experter: Man sögs ut ur flygplanet med hål i – var självmordsbombare

Planet flög med hålet i sidan.
1 av 4
Planet flög med hålet i sidan. Foto: TT BILD
Experter tror att en självmordsbombare sögs ut ur hålet.
2 av 4
Experter tror att en självmordsbombare sögs ut ur hålet. Foto:
Ingen passagerare dödades.
3 av 4
Ingen passagerare dödades. Foto: TT BILD
Mannen tros tillhöra terrororganisationen al-Shabaab.
4 av 4
Mannen tros tillhöra terrororganisationen al-Shabaab. Foto: TT BILD

Flygplanet som filmades när det flög med ett stort hål i sidan. Nu tror experter att det handlar om en självmordsbombare.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ferbruari startade med en skräckhistoria där en explosion ägde rum på ett flygplan och lämnade ett hål i sidan. Planet nödlandade med, vad som troddes då, inga skadade.

Explosionen skedde på 3 000 meters höjd strax ovanför Somalias huvudstad Mogadishu. Ombord fanns 60 passagerare vara två svenska soldater. En utredning föreslår nu att en självmordsbombare kan ha sugits ur planet och kraschat till marken, skriver Wall Street Journal.

Enligt källor ska mannen ha tagit sig förbi säkerheten på flygplatsen i Mogadishu genom att sitta i en rullstol. Fem minuter efter att planet lyft ska mannen ha detonerat bomben och sugits ur hålet i skrovet som den mindre explosionen orsakade.

Det finns misstankar om att mannen tillhör terrororganisationen al-Shabaab, skriver norska Side3. Även Somalias USA-ambassadör Awale Kullane fanns ombord och han filmade sedan ett klipp som spridits viralt på internet.

Se det ursprungliga klippet här:


Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela