Onsdag 22 Sep
Stockholm

Trump vill återinföra skendränkning som förhörsmetod

Trump sa i debatten att han vill återinföra skendränkning.
1 av 4
Trump sa i debatten att han vill återinföra skendränkning. Foto: TT
Han vill också återinföra "värre saker".
2 av 4
Han vill också återinföra "värre saker". Foto: TT
Han har tidigare sagt att an vill bygga en mur mot Mexico.
3 av 4
Han har tidigare sagt att an vill bygga en mur mot Mexico. Foto: CHARLES SYKES/SCANPIX
Och förbjuda homoäktenskap.
4 av 4
Och förbjuda homoäktenskap. Foto: Getty Images

Trump säger att han vill återinföra både skendränkning och "värre saker".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stämningen var febrig på Saint Anselm College i New Hampshire i USA, under de republikanska presidentaspiranternas debatt.

– Jag skulle återinföra skendränkning. Jag skulle återinföra en helvetes massa värre saker– värre än skendränkning, sade den frispråkiga affärsmannen Trump, som leder i opinionsmätningarna, apropå vikten av att hålla USA säkert.

En ganska stor del av debatten, som inleddes kort efter att Nordkorea uppgavs ha skjutit upp en långdistansrobot, handlade om utrikespolitik. Kritiken mot demokraten Barack Obamas politik i allmänhet och USA:s politik gentemot Iran i synnerhet haglade.

Trump följd av Rubio och Cruz toppar opinionsmätningarna i New Hampshire som går till primärval på tisdag, det första i USA inför höstens presidentval. Många väljare som TT talat med säger att sjukförsäkringsfrågan och kampen mot terrorgruppen Islamiska staten är avgörande för dem när de röstar. Och flera säger sig vara trötta på smutskastningen och de hårda angrepp som hittills präglat kampanjen.

– Vi behöver en person med självkänsla och starka ledaregenskaper, någon som kan socialisera med andra världsledare, sade Allia Connolly, som studerar naturvetenskap på Saint Anselm College, strax före debatten.
Kommentera
Kopiera länk
Dela