Vill förhindra brott mot djur.
1 av 3
Vill förhindra brott mot djur. - Foto: SVENSKA DAGBLADET / TT
Men har lyckats förbjuda oral- och analsex också.
2 av 3
Men har lyckats förbjuda oral- och analsex också. - Foto: TT bild
Nu får politikerna kritik.
3 av 3
Nu får politikerna kritik. - Foto: TT

Här kan du få fängelse för att ha oral- eller analsex

Man har röstat igenom ett lagförslag i Michigan för att skydda djur mot övergrepp. Men det har också lett till förbud mot annat.


För några år sedan beslutade högsta domstolen i USA att det går emot grundlagen att förbjuda homosexuellt sex – även kallat "sodomiförbud", vilket berör bland annat anal- och oralsex. De flesta delstaterna har gått med på detta. Men det finns tolv delstater där det finns lagar gällande, skriver Huffington Post.

I Michigan i USA har detta "sodimiförbud" blivit aktuellt igen. Det har att göra med att man har röstat igenom en ny lag som har syftet att förhindra djurplågeri. Lagen kallas för "Logans lag". Det här innebär dock också ett uppdaterat språkbruk i lagtexten som rör delstatens sodomiförbud.

"En människa som utför fruktansvärda och vidriga brott mot naturen antingen med en människa eller ett djur", kan få straffet att sitta upp till femton år i fängelse.

Syftet med lagen är att straffa människor som har sex med djur. Men i praktiken så innebär det här också ett förbud mot oral- och analsex även för människor. Detta för att förbudet mot den sortens sexakter regleras i samma lag som reglerar lagstiftningen kring tidelag.

Lagförslaget får nu såklart hård kritik från HBTQ-grupper eftersom man likställer homosexuellt sex och sex med djur.

– Det enda sättet du skulle få bort den lagen på är om du hade en lag som tog bort alla lagar som går emot grundlagen. Skulle du fokusera på det här skulle folk bli galna. Jag vill inte förstöra hund-lagen alla vill ha, säger republikanen Rick Jones angående kritiken, skriver Huffington Post.

Nej, det här får ni se över Michigan!

Bildkälla

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.