Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kan du få fängelse för att ha oral- eller analsex

Vill förhindra brott mot djur.
1 av 3

Vill förhindra brott mot djur.

SVENSKA DAGBLADET / TT

Men har lyckats förbjuda oral- och analsex också.
2 av 3

Men har lyckats förbjuda oral- och analsex också.

TT bild

Nu får politikerna kritik.
3 av 3

Nu får politikerna kritik.

TT

Nyheter | 09/02/2016 23:29

Man har röstat igenom ett lagförslag i Michigan för att skydda djur mot övergrepp. Men det har också lett till förbud mot annat.

För några år sedan beslutade högsta domstolen i USA att det går emot grundlagen att förbjuda homosexuellt sex – även kallat "sodomiförbud", vilket berör bland annat anal- och oralsex. De flesta delstaterna har gått med på detta. Men det finns tolv delstater där det finns lagar gällande, skriver Huffington Post.

I Michigan i USA har detta "sodimiförbud" blivit aktuellt igen. Det har att göra med att man har röstat igenom en ny lag som har syftet att förhindra djurplågeri. Lagen kallas för "Logans lag". Det här innebär dock också ett uppdaterat språkbruk i lagtexten som rör delstatens sodomiförbud.

"En människa som utför fruktansvärda och vidriga brott mot naturen antingen med en människa eller ett djur", kan få straffet att sitta upp till femton år i fängelse.

Syftet med lagen är att straffa människor som har sex med djur. Men i praktiken så innebär det här också ett förbud mot oral- och analsex även för människor. Detta för att förbudet mot den sortens sexakter regleras i samma lag som reglerar lagstiftningen kring tidelag.

Lagförslaget får nu såklart hård kritik från HBTQ-grupper eftersom man likställer homosexuellt sex och sex med djur.

– Det enda sättet du skulle få bort den lagen på är om du hade en lag som tog bort alla lagar som går emot grundlagen. Skulle du fokusera på det här skulle folk bli galna. Jag vill inte förstöra hund-lagen alla vill ha, säger republikanen Rick Jones angående kritiken, skriver Huffington Post.

Nej, det här får ni se över Michigan!

Bildkälla