Studenten begravdes.
1 av 2
Studenten begravdes. - Foto: TT BILD
Mannen eltorterades. (GENREBILD)
2 av 2
Mannen eltorterades. (GENREBILD) - Foto: TT BILD

Italiensk student eltorterades till döds i Egypten

Den italienske studenten Giulio Regeni, som hittades död vid en väg i Kairo i Egypten i förra veckan, hade utsatts för svår tortyr, enligt rättsmedicinska källor.


Enligt det slutliga obduktionsprotokollet som den egyptiska myndigheten för rättsmedicin överlämnade till landets åklagarmyndighet på lördagen visade 28-åringens kropp bland annat att sju revben var brutna, att det fanns tecken på eltortyr mot penisen och att hela kroppen hade sår och olika traumaskador. Dessutom hittades tecken på blödning i hjärnan.

Protokollet med uppgifterna om Regenis illa tilltygade kropp har inte offentliggjorts, men nyhetsbyrån Reuters har fått dem beskrivna av en högt uppsatt rättsmedicinsk källa.

Kroppen har också obducerats en andra gång i Italien och den italienske inrikesministern Angelino Alfano, sade då att de då fått se "något omänskligt, något djuriskt", enligt Sky News.

Den italienska regeringen kräver att mordet på Regeni, som var doktorand på universitetet i Cambridge, utreds ordentligt. Italienska poliser finns på plats i Kairo för att tillsammans med egyptisk polis utreda brottet.

Regeni forskade bland annat i arbetsrättsliga förhållanden i Egypten. Eftersom han hade skrivit kritiska artiklar om regimen har det spekulerats i att han mördades av den egyptiska säkerhetstjänsten.

Giulio Regeni begravdes i fredags i sin italienska hemstad.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/