50 katter ska ha blivit offer för kattmördaren.
1 av 3
50 katter ska ha blivit offer för kattmördaren. - Foto: TT
Experter tror att han kommer att börja mörda människor så småning om, om han inte grips.
2 av 3
Experter tror att han kommer att börja mörda människor så småning om, om han inte grips. - Foto: TT
Katterna har hittats döda.
3 av 3
Katterna har hittats döda. - Foto: TT

Jakt på "kattuppskäraren" i London – lemlästat 50 katter

"Kattuppskäraren i Croydon" har spridit skräck genom att döda och lemlästa uppemot 50 katter de senaste två åren. Nu fruktar en del boende i södra London att seriedjurdödaren ska börja ge sig på människor.


Tabbymönstrade Oscar fick halsen och svansen avskuren. Ragdollblandningen Ukiyo dumpades på grannens trappa utan sina tarmar.

Under flera år har djurägare i Croydon, och även i andra delar av den brittiska huvudstaden, fruktat den ökände seriedjurplågaren.

Nu växer oron för att gärningsmannen ska börja ge sig på människor, rapporterar The Guardian. Seriemördare som Ted Bundy och Jeffrey Dahmer ska ha attackerat djur innan de gick över till människor, enligt tidningen.

– Vi vill inte att någon ska springa runt och döda djur eftersom personen vid en viss tidpunkt kommer att börja döda människor. Vi har talat med tillräckligt många psykologer nu för att veta att detta kommer att eskalera, säger Boudicca Rising, grundare av organisationen Snarl som började undersöka det utbredda kattdödandet förra året.

Snarl har börjat samla in pengar för att bekosta undersökningar av kattkropparna i ett försök att få fast gärningspersonen. Organisationen står också i daglig kontakt med polisen, som utreder en del av incidenterna. Flera kändisar har också engagerat sig i frågan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.