Regeringskollaps i Ukraina

I dag meddelades att landets koalition kollapsat. Inom 30 dagar måste en ny regering formas.


Den västvänliga ukrainska koalitionen har nu kollapsat. I nio månader höll alliansen som bestod av partier lojala till presidenten Viktor Jusjtjenko och premiärministern Julia Tymosjenko. Men konflikter mellan dessa två fick till slut koalitionen att bryta samman, skriver CNN.

– Härmed förklarar jag den demokratiska koalitionen i Verkhovna Rada upplösande, sade parlamentstalaren Arseniy Yatsenyuk.

Från och med nu har man 30 dagar på sig att forma en ny samlingsregering. Om det misslyckas kommer nya val utlysas. Men händelsen kommer inte som en chock. För ungefär en månad sedan varnade presidenten att detta skulle ske.

Skrivet av:

Nästa artikel
Nyval i Ukraina
Senaste nytt

Minskad försäljning för Volvo Cars

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.