Nyval i Ukraina

Ukrainas president Viktor Jusjtjenko har utlyst nyval.


Ukrainas president Viktor Jusjtjenko har upplöst parlamentet och utlyst nyval. Jusjtjenko ger därmed upp försöken att kunna skapa en arbetsduglig regering.

– Jag förklarar härmed parlamentets verksamhet avbruten och utlyser ett förtida parlamentsval, sade Jusjtjenko i ett bandat meddelande till nationen.

Han tillade att valet ska ske på "ett demokratiskt och lagligt sätt".

Den västvänliga koalitionsregeringen bröt samman i förra månaden.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Senaste nytt

Tiotals djur stulna – 4H-gård vaktas dygnet runt

Köttimperiets saftiga miljardtillgångar – så mycket tjänar Scans vd

Livsmedelsföretaget Scan finns i tusentals butiker runt om i landet och det går att konstatera att det går bra för bolaget som omsätter miljarder. Bra går det även för Scans vd, som drar in en saftig lön från köttimperiet.

Så ska USA få använda svenska militärbaser

Amerikansk militär ska få rätt att använda delar av vissa svenska militärbaser. Regeringen hoppas att ett avtal ska kunna signeras i Washington nästa vecka.

Betongvägg rasade – gravid kvinna död i skalv

En gravid kvinna har dött efter att hon och hennes familj träffats av en betongvägg som rasade under jordskalvet i södra Filippinerna. Skalvet utlöste en tsunamivarning, som senare kunde avblåsas.

Morgonens nyheter 3 december

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

1 timme sedan
Ett par i 50-årsåldern utsattes på lördagskvällen för ett rån i sitt hem i skånska Vellinge. Flera maskerade gärningspersoner beväpnade med ett pistolliknande föremål trängde in i deras villa.