I en film som florerar på flera IS-forum hotas Facebooks- och Twitters grundare Mark Zuckerberg och Jack Dorsey av IS-anhängare.
1 av 4
I en film som florerar på flera IS-forum hotas Facebooks- och Twitters grundare Mark Zuckerberg och Jack Dorsey av IS-anhängare. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Filmen, som ska vara skapad av en grupp IS-anhängare som heter Sons Caliphate Army, är gjord för att de sociala medierna nu aktivt bekämpar terroristiska inlägg.
2 av 4
Filmen, som ska vara skapad av en grupp IS-anhängare som heter Sons Caliphate Army, är gjord för att de sociala medierna nu aktivt bekämpar terroristiska inlägg. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Jack Dorsey, grundare av Twitter. IS har tidigare under året attackerat Twitter när de stängde ner hundratals konton som stödjer IS. Sedan dess verkar Twitter bara ha fortsatt sin kamp att få bort terrorism från plattformen.
3 av 4
Jack Dorsey, grundare av Twitter. IS har tidigare under året attackerat Twitter när de stängde ner hundratals konton som stödjer IS. Sedan dess verkar Twitter bara ha fortsatt sin kamp att få bort terrorism från plattformen. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nyligen pratade och underströk även Mark Zuckerberg Facebooks hållning att kämpa mot terrorism på nätet.
4 av 4
Nyligen pratade och underströk även Mark Zuckerberg Facebooks hållning att kämpa mot terrorism på nätet. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Facebookgrundaren hotas av IS-anhängare: "Vi kommer att utradera er"

Nu hotas Facebooks grundare Mark Zuckerberg och Twitters grundare Jack Dorsey av IS-anhängare.


I en film som florerar på flera IS-forum hotas Facebooks och Twitters grundare Mark Zuckerberg och Jack Dorsey av IS-anhängare, skriver CNN.

Bilderna visar när de två slukas upp av lågor. Det verkar också som att de blivit träffade av kulor.

Filmen, som ska vara skapad av en grupp IS-anhängare som heter Sons Caliphate Army, är gjord för att de sociala medierna nu aktivt bekämpar terroristiska inlägg.

IS har tidigare under året attackerat Twitter när de stängde ner hundratals konton som stödjer IS. Sedan dess verkar Twitter bara ha fortsatt sin kamp att få bort terrorism från plattformen.

Nyligen pratade och underströk även Mark Zuckerberg Facebooks hållning att kämpa mot terrorism på nätet.

Mot slutet av filmen finns en bild med följande text.

"Till mark och Jack, grundare av Twitter och Facebook, och till deras korsfarare till regeringar. Ni meddelar dagligen att ni stänger ner många av våra konton. Till er säger vi: Är det allt ni kan göra? Ni spelar inte i vår liga. Om ni stänger ner ett konto kommer vi att starta tio nya, och snart kommer era namn att utraderas efter att vi raderat era sajter, om Allah vill, och att veta att det vi säger är sant", enligt CNN.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.