En dansk imam ska ha uppmuntrat till stening av kvinnor. Bilden är en genrebild.
1 av 3
En dansk imam ska ha uppmuntrat till stening av kvinnor. Bilden är en genrebild. - Foto: TT
Moskéns ordförande menar att imamens uttalanden inte speglar moskéns officiella linje. Bilden är en genrebild.
2 av 3
Moskéns ordförande menar att imamens uttalanden inte speglar moskéns officiella linje. Bilden är en genrebild. - Foto: TT
Utan att de inspelningar som gjorts med dold kamera visar en förvrängd bild. Bilden är en genrebild.
3 av 3
Utan att de inspelningar som gjorts med dold kamera visar en förvrängd bild. Bilden är en genrebild. - Foto: TT

Dansk imam uppmanar till stening av otrogna kvinnor

Imamen ska ha predikat om hur otrogna muslimska kvinnor ska stenas till döds.


Det är danska TV2 som med dold kamera kunnat avslöja den danska imamens predikan i Århus.

– Om en gift eller skild kvinna begår otukt, och hon inte är oskuld och begår äktenskapsbrott, så ska hon stenas till döds, säger imamen när han filmas med dold kamera av TV2 uppger SVT Nyheter.

Danska utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg anser att människor som predikar på det viset inte hör hemma i Danmark.

Polisen ska nu undersöka om uttalandena av imamen kan vara straffbara. Imamen har tidigare kritiserats för uttalanden som uppmanade till mord av judar, skriver SVT Nyheter.

De Konservative Folkepartis integrationsordförande, Naser Khader, vill stänga Grimhøjmoskén där imamen predikar.

– Jag har också mest lust till att få Grimhøjmoskén jämnad med marken. Men då kommer man att se dessa människor arbeta och plädera för deras fullständigt galna tankar på andra ställen, säger hon enligt SVT Nyheter.

Moskéns ordförande Oussama El-Saadi menar att imamens predikan som skedde inför en studiegrupp inte stämmer överens med den linje som moskén driver officiellt.

Han menar att inspelningarna med dold kamera ger en förvrängd bild, imamen ska bara ha berättat om shariareglerna.

– De vill provocera folk. De genomför en aktion. TV2 vet mycket väl hur de ska sälja sin film, säger han enligt SVT Nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.