Mohamed Aziz Belkaid.
1 av 3
Mohamed Aziz Belkaid. - Foto: POLISEN
Han ska ha setts med nu gripne Salah Abdeslam.
2 av 3
Han ska ha setts med nu gripne Salah Abdeslam. - Foto: Ap
IS.
3 av 3
IS. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Den dödade terroristens okända liv i Sverige – försörjde sig på snatteri

Mannen som sköts i tisdags levde ett till synes vanligt liv i Sverige.


I tisdags sköts Mohamed Aziz Belkaid i Bryssel när polisen misstänkte fler attacker. Sky News kunde då avslöja att mannen hade bott i Sverige och Stockholm samt var knuten till IS.

Expressen skriver i en artikel att mannen var gift med en svensk kvinna som han ville skulle konvertera. Redan i september ska Belkaid också ha stoppats i en vägspärr i Österrike – tillsammans med den nu gripne Salah Abdeslam.

Expressen skriver också att algeriern Belkaid kom till Sverige den 11 september 2010. Han ska under sin tid i landet blivit dömd för flera brott. Men han ska inte ha tjänat några pengar – utan försörjt sig genom småbrott som snatteri och fickstölder.

Han ska vara dömd för falsk urkund, snatteri och brott mot knivlagen. I april 2014 dyker han upp som rekryterad till Islamiska Staten, IS. Han ska frivilligt ha anmält sig att bli självmordsbombare.

Aftonbladet skriver att Säpo inte vill bekräfta att de tagit kontakt med anhöriga till den misstänkte terroristen, men en 27-årig styvson ska ha blivit uppringd av Säpo och ombedd att komma in på ett möte.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!