Han utpekas som en hjälte efter terrordåden i Bryssel

Terrorism visar vilka som är de riktiga hjältarna.


Alphonse Lyoura, som är bagagehanterare på Zaventerm flygplats i Bryssel, pekas ut som en hjälte, skriver The Independent.

Under de två explosionerna på flygplatsen såg han till att dra sju sårade personer i säkerhet i stället för att fly. Det är något som flera vittnar om. Här har någon lagt ut bilder på honom i arbetsuniformen och som man kan se är det blodstänk på hans byxor och händer:

Alphonse berättar själv för nyhetsbyrån AFP att han såg människor vars ben var förstörda och som led av andra fruktansvärda skador.

– Vi tog ut några av kropparna som inte rörde sig. Det var total panik överallt, säger han till nyhetsbyrån skriver The Independent.

Enligt honom låg människor på marken som var täckt av blod.

– Minst sex eller sju personers ben var helt krossade. Många förlorade lemmar, säger han och fortsätter:

– En man förlorade båda benen och det var en polis med helt sargade ben.

Alphonses insats hyllas av flera som var på plats, skriver The Independent. En twitteranvändare citerar den kända tv-personligheten Fred Rogers som en gång sa att man ska leta efter ”hjälpare” under fruktansvärda händelser: ””Leta efter räddarna i nöden. Du kommer alltid hitta folk som hjälper.” Tack Alphonse” skriver hon.

Och så här skriver en annan: ”Alphonse du förde just deras misslyckande i ljuset. Om en av oss fortfarande osjälviskt kan hjälpa andra har de inte vunnit. De kommer aldrig vinna”.

En annan Twitteranvändare sa att terrorism visar "vilka som är de riktiga hjältarna".

Terrorister skapar hjältar. Hjälten bryr sig inte om religion, hjälten är bara en bra människa”.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.