Fredag 27 Maj
Stockholm

Explosioner har hörts i Bryssel i samband med polisinsats

I tisdags exploderade två bomber på flygplatsen Zavenhem i Bryssel. Här evakuerades människor från flygplatsen.
1 av 3
I tisdags exploderade två bomber på flygplatsen Zavenhem i Bryssel. Här evakuerades människor från flygplatsen. Foto: BELGA
Strax efter attentaten på flygplatsen attackerades tunnelbanan.
2 av 3
Strax efter attentaten på flygplatsen attackerades tunnelbanan. Foto: Faksimil/Twitter
Det är området runt Meiser i Shaerbeek som en polisinsats har skett och där minst tre explosioner har hörts.
3 av 3
Det är området runt Meiser i Shaerbeek som en polisinsats har skett och där minst tre explosioner har hörts. Foto: Faksimil/Google Maps

En man har neutraliserats i samband med antiterror-operationen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera explosioner har hörts i stadsdelen Schaerbeek i Bryssel i samband en polisinsats. Insatsen ska vara kopplad till den franska insatsen igår, uppger DN. Det är i samma stadsdel som polisen tidigare i veckan hittade en explosiva ämnen och en IS-flagga.

Det ska också vara en skottlossning vid torget Meiser. Enligt RBTF är området avspärrat av polis och militär och minröjare är på plats. Polisen håller allmänheten och pressen på avstånd. En spårvagn har evakuerats. En man ska enligt Aftonbladet ha neutraliserats genom att bli skuten i benet, i samband med antiterror-operationen.

En person ska ha vittnat till De Standaard att polisen har visiterat en person vid en busshållsplats nära platsen. Personen som visiterades ska ha öppnat sin kappa och därefter ska explosioner har hörts, skriver DN. Mannen bar på en väska som innehöll explosiva ämnen, skriver RTBF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela