- Foto: tt bild/emojipedia

​Mystiska ryktet – är Kim Jong-un död?

Har Nordkoreas diktator gått och kolat? Ja, rykten på nätet hävdar det. Men hur sanna är de egentligen?


Ett rykte på nätet tar just nu världen med storm, nämligen att Nordkoreas diktator och allmänt osköne ledare King Jong-un ska vara död.

Enligt Daily Mail ska ryktena ha blossat upp efter att ett fejkat twitter-konto twittrat ut ”nyheten”, men storyn har nu tagit spinn ordentligt.

Dock verkar det som att det inte riktigt stämmer, även om det så klart är väldigt svårt att veta när det gäller det isolerade landet, som Kim Jong-un styr med järnhand sedan 2012.

Enligt vissa rykten ska Jong-un dödats i en militärkupp. Men andra rykten, som menar att tyrannen skrattat ihjäl sig när han sett ett roligt klipp på nätet och satt i halsen gör att det förmodligen är en bra idé att vänta och se om ryktet faktiskt stämmer.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Kim Jong-un lever?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Två män döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Ystads tingsrätt, som kommit fram till att 18 djur vid slakt har lidit på ett sätt som är att bedöma som djurplågeri.