Måndag 25 Okt
Stockholm

"Vampyrmördaren" dödade pojke och drack hans blod – avrättades i natt

I natt svensk tid avrättades Pablo Vasquez, 38, i ett fängelse i Huntsville i Texas, USA.
1 av 3
I natt svensk tid avrättades Pablo Vasquez, 38, i ett fängelse i Huntsville i Texas, USA. Foto: Texas Department of Criminal Justice / TT
Han har ofta kallats för "Vampyrmördaren" i medier efter att ha erkänt att han 1998 dödat en 12-årig pojke och druckit hans blod.
2 av 3
Han har ofta kallats för "Vampyrmördaren" i medier efter att ha erkänt att han 1998 dödat en 12-årig pojke och druckit hans blod. Foto: TT Nyhetsbyrån
Han slog ner pojken med en spade, skar av honom halsen och försökte avlägsna pojkens huvud och dricka hans blod. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 3
Han slog ner pojken med en spade, skar av honom halsen och försökte avlägsna pojkens huvud och dricka hans blod. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dödsdömde fången Pablo Vasquez skar av en 12-årig pojkes hals och försökte sedan avlägsna hans huvud och dricka hans blod.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I natt svensk tid avrättades Pablo Vasquez, 38, i ett fängelse i Huntsville i Texas, USA.

Han har ofta kallats för "Vampyrmördaren" i medier efter att ha erkänt att han 1998 dödat en 12-årig pojke och druckit hans blod. Han ska ha sagt till polisen att han hört röster och att han fått instruktioner från djävulen gå till attack. Han slog ner pojken med en spade, skar av honom halsen och försökte avlägsna pojkens huvud och dricka hans blod.

– Något sa bara åt mig att dricka, sa han till polisen vid tillfället, skriver NBC News.

Pablo Vasquez advokat hade argumenterat för att han skulle få ett uppskov eftersom jurymedlemmarna som var emot dödsstraffet hade uteslutits från rättegången. I tidigare överklagande har han bland annat hävdat att han är psykiskt sjuk.

Men i natt avrättades alltså Pablo Vasquez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela