Pappan smörjde in bebisen i chilisås för att lätta förstoppningen.
1 av 3
Pappan smörjde in bebisen i chilisås för att lätta förstoppningen. - Foto: Montage/TT
Det slutade med att bebisen fick brännskador.
2 av 3
Det slutade med att bebisen fick brännskador. - Foto: TT
Pappan får nu tre års fängelse.
3 av 3
Pappan får nu tre års fängelse. - Foto: TT

Pappa smörjde in sin bebis i chilisås – får tre års fängelse

Han ville lindra barnets förstoppning. "Det var en grov felbedömning" säger domaren.


En pappa i England ville lätta sin nyfödda bebis förstoppning genom att smörja in rumpan med chilisås av märket Hot Diggidy Dog Hot Original Pepper Sauce. Den 25-åriga pappan har nu dömts till tre års fängelse, skriver Daily Mail.

Såsen orsakade så svåra brännskador hos pojken att han var tvungen att genomgå en rekonstruktiv operation. Pappan sökte själv ingen hjälp för brännskadorna han orsakat sonen, och barnets mamma var ovetandes om händelsen eftersom hon stod i duschen när det hände.

Det var en sköterska som polisanmälde det efter att ha upptäckt såret vid en rutinkontroll, fem dagar efter händelsen hade ägt rum.

Pappan hävdade att han först använt såsen till mat, innan han erkände att han använt den på sonen. I rätten dömdes han till 28 månaders fängelse för barnmisshandel och 8 månader för innehav av extrem pornografi, som mannen också hade erkänt till.

– För att uttrycka det milt var det en grov felbedömning. Det var fantastiskt oansvarig att göra så mot ett barn, för att inte tala om sitt eget barn, sa domaren Andrew Barnett till Daily Mail.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!