Söndag 14 Aug
Stockholm

Tre barn har dödats av Ikea-möbel i USA – trots det varnar man inte i Sverige

Tre barn har dödats av möbler från Malm-serien.
1 av 3
Tre barn har dödats av möbler från Malm-serien. Foto: Montage/TT
Den här byrån dödade Ted McGee, 22 månader gammal.
2 av 3
Den här byrån dödade Ted McGee, 22 månader gammal. Foto: Ikea
– Vi på Ikea uttrycker våra djupaste kondoleanser till de drabbade familjerna. Så fort vi fick veta om händelserna har vi gått ut med information till de amerikanska medierna, säger Per Henning till Nyheter24.
3 av 3
– Vi på Ikea uttrycker våra djupaste kondoleanser till de drabbade familjerna. Så fort vi fick veta om händelserna har vi gått ut med information till de amerikanska medierna, säger Per Henning till Nyheter24. Foto: TT

På Ikea i Sverige har man inte gått ut med en varning och när Nyheter24 frågar varför vill man inte svara.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Möbler ur den populära serien Malm har på ett år dödat tre små barn i USA. Där har man gått ut med en varning – men i Ikea i Sverige har inte varnat alls, kan Nyheter24 avslöja.

22 månader gamla Ted McGee krossades till döds under Ikea-byrån Malm, skriver Mirror. Det är mindre än ett år sedan två barn dog i USA av liknande incidenter med en byrå och garderob ifrån samma serie.

Bildkälla: Ikea

Janet McGee hade nattat sin son och kollade av honom var tjugonde minut. Vid ett tillfälle märkte hon att han inte längre låg i sin säng, och såg då att byrån, som är av den längre varianten med sex lådor, hade hamnat över honom, meddelar Mirror.

Enligt Per Henning, presskontakt på Ikea i Sverige, har inget liknande hänt i Sverige.

Hur ställer ni till det här fallet?

– Vi på Ikea uttrycker våra djupaste kondoleanser till de drabbade familjerna. Så fort vi fick veta om händelserna har vi gått ut med information till de amerikanska myndigheterna, säger Per Henning till Nyheter24.

– Det pågår en utredning om vad som har hänt i de här tre fallen, för att bilda oss en helhetsuppfattning. Det vi kan se är att de här produkternas inte har varit fastsatta i väggen som man ska göra enligt anvisningarna.

Efter de tragiska incidenterna med möbeln som tog tre barns liv har Ikea inte gått ut med en varning i Sverige. Varför man inte gjort detta vill Ikea Sverige inte svara på och hänvisar enbart till att produktens säkerhet.

– Malm är en säker produkt som vi kommer fortsätta sälja på Ikea och man ska följa anvisningarna i produktbeskrivningen som medföljer. Säkerheten är viktigt för oss och vi ser allvarligt på det här.

Kan utredningen påverka huruvida Ikea fortsätter sälja Malm-serien?

– Det kan inte jag spekulera i.

Ikea har inte heller några planer på att dra in Malm.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.