Han fick ett nytt ansikte för fem år sedan – så här ser han ut i dag

När amerikanen Mitchell Hunter var i 20-årsåldern var han med om en svår bilolycka som vanställde hans ansikte. För fem år sedan fick han ett nytt - se hans förvandling här.


Mitchell Hunter satt på passagerarsätet när bilen plötsligt körde rakt i ni en stolpe. Han träffades av trådarna från en elmast och utsattes för 10 000 volt i nästan fem minuter, skriver Metroxpress.

– Folk säger att jag är lyckligt lottad som inte kan komma ihåg olyckan, det skulle förmodligen vara jobbigt, säger 35-åringen till Wish TV.

Olyckan kostade honom ett ben och hans ansikte, men nu har han fått ett nytt ben – och ett nytt ansikte.

För fem år sedan var Mitchell nämligen den första någonsin att genomgå en ansiktstransplantion.

Han har helt enkelt en annan mans ansikte. Ett ansikte som han har börjat få känsel i och kan odla skägg med. Nu berättar han för första gången för allmänheten om förvandlingen sedan operationen.

– Det är mycket lättare att visa mig offentligt. Föreställ dig att du går in i ett rum, ramlar och alla omedelbart märker det – så kände jag varje gång jag gick in i ett rum på grund av mitt ansikte.

Händelsen har förändrat hans liv för alltid.

– Jag ser tillbaka på det som något som har gjort mig starkare. Jag tror jag skulle vilja ha mina ben och mitt ansikte tillbaka, men om detta inte hade hänt skulle jag inte vara den jag är i dag, sa han till Wish TV, skriver Metroexpress.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.